Infographic, Verdieping

Internetgebruik wereldwijd: statistieken & feiten [infographic]

0

We zijn er dol op: interessante feiten en cijfers. Zeker als het gaat om internet en social media, een gebied dat zich iedere dag ontwikkelt. Regelmatig staan we in deze serie stil bij de ontwikkelingen van online media. Hoeveel gebruikers zijn er wereldwijd? Wat zijn momenteel de grootste websites? En hoe ontwikkelt mobiel internet zich?

Interessante feiten en cijfers

De antwoorden op deze vragen geeft HostingFacts. Zij hebben de afgelopen tijd grondig onderzoek verricht en verzamelden gegevens over het internetgebruik wereldwijd. De resultaten visualiseerden ze in onderstaande infographic met interessante feiten en cijfers.

Ruim de helft van gebruikers is ‘niet menselijk’

Wist je bijvoorbeeld dat er in december 2015 wereldwijd ruim 3 miljard internetgebruikers zijn? Bijna de helft woont in Azië, waarvan China de meeste gebruikers levert (640 miljoen). Niet al het internetverkeer is ‘menselijk’. Ruim de helft (56 procent) van het online verkeer is afkomstig van robots, spammers en scrapers.

Deze websites dragen bij…

Wereldwijd zijn er 966 miljard sites actief (waarvan er dagelijks 37.000 gehacked worden). De grootste en populairste site is Google. De zoekmachinegigant wordt op de voet gevolgd door Facebook en YouTube. Veel website-eigenaren maken gebruik van een cms, waarvan WordPress het populairst is. Dit systeem is verantwoordelijk voor ruim 76 miljoen weblogs.

Wil je alle feiten en cijfers over het wereldwijde internetverkeer bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

internetgebruik wereldwijd

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.