Content

Kickass content: Etsy, Zwarte Cross & 3 andere krachtige voorbeelden

0

Content, een overkoepelende term die de afgelopen jaren mateloos populair is geworden. Tegenwoordig heeft elk bedrijf een blog en wil iedereen via contentmarketing de wereld veroveren. Het boek Kickass Content in 60 minuten geeft een beeld van de verschillende manieren waarop content verspreid wordt: onder andere via nieuwsbrieven, social media, websites, video en visuele uitingen. Maar wie doet dit nu eigenlijk heel goed? Van welke bedrijven kunnen wij leren?

Zwarte Cross

Als er één festival baas der nieuwsbrieven is, dan is het wel de Zwarte Cross. Op een effectieve manier weten zij het authentieke Achterhoekse gevoel over te brengen naar zowel inwoners van het Oosten als de ‘stadsen’. Plat dialect, maar toch herkenbaar voor iedereen. En dan ook nog eens politiek geëngageerd. Dankzij tante Rikie, de humoristische madre familia, hebben de mailings persoonlijkheid en heeft de Zwarte Cross een gezicht.

Dankjewel voor het lezen, lieverd. Ik ga het avondeten uit bad halen en de kleinkinderen op het vuur zetten.

Tot volgende maand. Kusjes, jouw Rikie.

Koffiediscounter

Een topper in de categorie video. Voor velen is een nieuw koffiezetapparaat kopen een behoorlijk complexe opgave, de keuze is overweldigend. En de specificaties zorgen veelal voor meer vragen in plaats van antwoorden. Video is dan ook een enorme uitkomst en dat pakt Koffiediscounter slim aan. Het YouTube-kanaal is gevuld met handige clips over de verschillende apparaten die ze aanbieden, reviews en unboxing video’s. Met resultaat: sommige zijn al 25.000 keer bekeken!

Accepteer cookies

Sawadee

Als je het over goede Facebookpagina’s hebt, worden vaak merken als KLM en Chocomel genoemd. Echter, reisorganisatie Sawadee kan er ook wat van. Het is duidelijk dat zij goed over een contentkalender en consistentie hebben nagedacht. Door een goede combinatie van kleurrijke en haarscherpe beelden, leuke vragen en afwisselingen in soorten berichten scoren zij op dit sociale netwerk. Zelf leren hoe te scoren? Saskia de Laat schreef er een goed artikel over!

Facebook Sawadee

Twinfield

Twinfield heeft binnen de administratie en accountancy met succes zijn eigen Frankwatching gebouwd. Via het plaform De online accountant behandelen meer dan 15 auteurs diverse onderwerpen, in een breder scala dan verwacht. Zo gaat het over vakantie, sociale media, MVO, e-mailmarketing en nog veel meer. Ook voor niet-accountants interessant dus!

twinfield-blog

Etsy

Nog een in de blogcategorie: Etsy. Etsy is hét platform voor allerlei zelfgemaakte dingen, in een groter aantal categorieën dan je je kunt voorstellen. Leuk is dat Etsy ook per land een eigen blog onderhoudt, waarin verschillende thema’s terugkomen. Zo hanteren ze onder andere de rubriek ‘Uitgelichte shop’ waarin ze, je raadt het niet, een shop uitlichten. Maar, dan wel op een hele leuke manier die écht achtergrondinformatie geeft. Een andere geliefde rubriek is ‘Trouwen met Etsy’, maar ook ‘How-Tuesday’ is erg leuk. Ze blijven vernieuwen, verrassen en bovenal inspireren.

Etsy blog

Kickass content

Meer inspiratie opdoen binnen de brede wereld van content? Kickass content in 60 minuten (aff.) van Rutger Steenbergen is een handzaam boekje met een introductie in marketing en daarmee content. Het zette mij persoonlijk met de titel op het verkeerde been: het geeft namelijk geen informatie over het daadwerkelijk maken van content.

Wél geeft het de verschillende categorieën weer waarin content gebruikt kan worden, zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook, LinkedIn, video en meer. Binnen die hoofdstukken wordt kort maar krachtig beschreven hoe je hier succes mee kunt behalen. Voor de meer ervaren marketeer zal dit boekje dan ook geen nieuwe inzichten geven, maar voor de ‘gewone mens’ (zoals de auteur het zelf noemt) die bijvoorbeeld net een webshop is begonnen, kan het wellicht een fijne handleiding zijn.

kickass-content-in-60-minuten-rutger-steenbergenOver het boek

Titel: Kickass content in 60 minuten
Auteur: Rutger Steenbergen
Uitgever: Haystack
Jaar: 2016
Nummer: 9789461261892
Mediatype: Boek en e-book, 208 bladzijdes
Prijs: €12,50
Bestellen: via Managementboek (aff.)