Content

Hoe je met Instagram een business kunt bouwen [podcast]

0

Hoe kun je Instagram inzetten om een community te vormen en je business te boosten? Die vraag stond centraal tijdens één van de presentaties tijdens het Frankwatching-event ‘Instagram voor bedrijven’.

In deze podcast praat Jelle Drijver met Aranka van der Voorden. Aranka is oprichter van online community fitgirlcode en sportkledingmerk Jogha. Jogha begon eigenlijk vanuit fitgirlcode. Op Instagram werden foto’s gepost die de doelgroep wilde zien. Leuke foto’s, quotes en recepten. Niet direct de foto’s die leiden tot sales zou je denken, maar het tegendeel bleek waar.

Influencer marketing

Het toverwoord van de campagnes van Jogha en fitgirlcode was influencer marketing. In 2015 heeft Jogha een deel van de collectie ingekocht als marketingbudget. Ze gaven een setje van de sportkleding weg aan online influencers, die ze kenden via fitgirlcode, die vervolgens trots met de kleding poseerden op foto’s op Instagram. Gemiddeld werden de setjes maar liefst 5 keer gedeeld. Aranka: “Iedereen wilde een Jogha-girl worden. Om dat te worden hoefde je alleen een setje te kopen.” Het bleek het begin van een geweldig succes.

Ook in de podcast

Wat is het verschil tussen invloed en bereik? En welke volgers kun je het beste targetten? En hoe kun je dat tracken? Dat én meer komt allemaal aan de orde in de podcast. Luister hem hierboven terug!

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via: