Inspiratie

Top 10: trends voor e-commerce, SEO & e-mail in 2017

0

De eerste week van 2017 is alweer voorbij gevlogen. Hoogtijd dus om aan de slag te gaan met je koers voor dit nieuwe jaar. Maar ook een mooi moment om nog even terug te kijken naar december. Deze maand stond volop in het teken van trends voor 2017. En, houd jij je al aan de laatste trends? Jullie hebben je in ieder geval goed ingelezen, want maar liefst 6 van 10 best gelezen artikelen gingen hierover. In dit artikel vind je de best gelezen artikelen van december.

1. De brand roast van Blokker: de jeugd is haar nachtmerrie

Tien grote Nederlandse merken worden door 37º Celsius Brand Consultancy geroast. En uiteraard krijgt het ‘geroaste’ merk het laatste woord. Het veelgeplaagde Blokker bijt het spits af in deze editie. Hoe kijkt de consument tegen Blokker aan en waarom is de jeugd haar nachtmerrie? En wat leer jij hiervan?

roast-fire

2. E-commerce in 2017: dit zijn dé 5 logistieke trends

Hoe worden pakketjes in 2017 bezorgd? Wat gaat er veranderen ten opzichte van 2016? ”2017 belooft een belangrijk jaar te worden voor pakketbezorging.” Van pakketrobots tot een einde aan vaste bezorgadressen en tijden, Alvar Piepers neemt je mee in de laatste trends voor e-commerce.

logistiek

3. Draait Google in 2017 organische zoekresultaten de nek om?

”Een lijk begraaf je het best op pagina twee van Google, want daar zoekt toch niemand.” Dat is een van de meest gebruikte clichés binnen online marketing. Maar wat als we het lijk al op pagina één kunnen begraven? Wat zijn de gevolgen daarvan in 2017?

google-organische-zoekresultaten

4. SEO in 2017: 5 trends die je niet mag missen

Het afgelopen jaar zagen we een verschuiving van het consumentengedrag van sociale netwerken naar messaging platforms zoals iMessage, Allo, Slack en Facebook Messenger. Daarnaast weten zoekmachines steeds beter naar wat voor specifieke informatie je op zoek bent. En het aankomende jaar gaan ze daar nóg beter in worden. Tijd voor een terug- en vooruitblik op de ontwikkelingen op het gebied van SEO.

seo_header

5. Wat hét tegengif voor de angst & onvrede van laagopgeleiden is

Onze vaste columnist Joost Steins Bisschop haalt in deze column een scherp onderwerp aan. ”Technologie ruimde banen voor laagopgeleiden op. Laat technologie de verantwoordelijkheid nemen diezelfde laagopgeleiden toegang te geven tot de nieuwe arbeidsmarkt. Als je rotzooi maakt moet je het ook opruimen, dacht ik altijd.”

automatisering

6. De 4 trends voor e-mailmarketing in 2017

E-mailmarketing lijkt steeds technischer te worden. Steeds vaker wordt er gezegd dat je aan de slag moet met marketing automation, data-analyse, attribution, lead scoring en artificial intelligence. Maar hoe moet jij hier in 2017 op inspelen en waar moet je de focus op leggen?

e-mailmarketing_header

7. Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2017

Zoek je je een ongeluk naar de meest up to date afmetingen voor de verschillende social-mediakanalen? Dan kun je nu stoppen met zoeken. In deze handige infographic vind je de laatste afmetingen in één overzicht.

socialmediainfographic

8. E-commerce in 2017: waarom je de trends moet negeren

Trends volgen heeft pas zin als je organisatie de basis op orde heeft. Negeer komend jaar dus de e-commercetrends. 2017 wordt het jaar voor een goede basis die in dit artikel worden uitgestippeld. Heeft jouw organisatie wel een duidelijke propositie? Je leest alle basics in dit artikel. Kun je daarna alsnog de trends gaan volgen. 😉

online_shoppen_retail

9. Agile is een trucje & 9 andere misverstanden over agile marketing

”Met agile marketing heb je geen visie nodig.” Wrong! Veel organisaties willen ‘iets’ met agile doen, maar zijn nog op zoek naar de vervolgstappen. Het is in ieder geval wel goed om vast rekening te houden met de 10 meest voorkomende misverstanden over agile marketing.

agile_header

10. De invloed van kleur op conversies [infographic]

”Kleur is bij bijna 93 procent van de consumenten een bepalende factor om een product wel of niet te kopen.” Dat is een goed argument om meer te weten te komen over de invloed van kleur op jouw conversies. In deze infographic lees je er alles over.

kleuren-voor-je-website-infograhpic

Dat was de top 10 van december! Welk artikel is jouw favoriet? Lees ook de top 10 van november en oktober.