How to

Zoekmachine Bing groeit: zo haal je het maximale uit Bing Ads [how to]

0

In drie jaar tijd heeft Bing zich volgens eigen cijfers sterk ontwikkeld binnen de zoekmachinemarkt in Nederland. In 2014 had Bing een aandeel van 3,6 procent. Volgens de laatste cijfers heeft Bing een marktaandeel van 9 procent. Welke ontwikkeling zien wij terug bij onze klanten? En wil jij het maximale uit Bing Ads halen? Lees dan alle tips & tricks, en over de komende updates van dit platform.

Google AdWords en Bing Ads vergeleken

We hebben bij een aantal klanten uit verschillende branches gekeken wat de ontwikkeling van volumes binnen de accounts laten zien. Daarvoor hebben we verschillende resultaten van de afgelopen twaalf maanden van Google AdWords en Bing Ads met elkaar vergeleken. Onderstaande tabel bevestigt het beeld dat wij bij veel van onze klanten terugzien. We hebben hier twee willekeurige klanten onder de loep genomen.

 Klant AKlant B
Bing vertoningsaantal t.o.v. Google AdWords10,86%11,11%
Bing klikkenaandeel t.o.v. Google AdWords7,94%8,31%
Bing Ads vertoningen 2016 vs. 2015163%16,08%
Google AdWords vertoningen 2016 vs. 2015282,59%-2,07%
Bing Ads klikken 2016 vs. 201564,79% -0,36%
Google AdWords klikken 2016 vs. 2015228,30%-89,35%

Bing zorgt voor een steeds serieuzer deel van het betaalde zoekverkeer. Daarbij is het aantal vertoningen en klikken sterk afhankelijk van de branche waarin de klant actief is. Om te kijken of de volumes aantrekkelijk zijn in jouw branche, kun je het volume onderzoeken met de tool Research Keywords.

Hoe haal je het maximale uit Bing Ads?

Je haalt met een aantal handige tools het maximale uit Bing Ads, zodat je makkelijker je campagnes kunt optimaliseren en beheren. Dit zijn: de Quality Impact Score, auto-import, image-extensions, Universal Event Tracking, geautomatiseerde regels en gedeelde budgetten.

Quality Impact Score

Een tool die al langer bestaat, maar zeker van toegevoegde waarde kan zijn, is de ‘Quality Impact score’. Onder Reports is het mogelijk om voor keywords een rapport te draaien waarmee naast een kwaliteitsscore en Quality Impact Score per term wordt weergegeven. Deze score geeft het aantal vertoningen weer dat je kunt bereiken als je de kwaliteitsscore van een zoekterm verbetert. Op deze manier maak je snel inzichtelijk hoeveel bereik je nog mist in Bing Ads.

Het is belangrijk om bij het importeren te kijken welke taalinstelling Bing Ads overneemt van de Google AdWords-campagnes bij campagnes met meerdere talen. De taalinstelling kan slechts eenmalig worden ingesteld bij een advertentiegroep in Bing.

Image-extensions

Image-extensions is een extensie waarmee het mogelijk is om een afbeelding te laten zien onder een advertentie, zodat de advertentie extra opvalt binnen de zoekresultaten van Bing. Deze extensie wordt alleen weergegeven als een advertentie op de eerste positie staat. Dit geldt voor zowel branded als non-branded zoektermen.

Universal Event Tracking

Met Universal Event Tracking (UET)-tag is het mogelijk om conversies meetbaar te maken en remarketing-lijsten aan te maken.  Daarnaast is het nu ook mogelijk om remarketing-lijsten uit te sluiten.

Doordat je binnen Bing Ads gebruikers- en conversiedata inzichtelijk kunt maken, is het mogelijk om campagnes beter aan te sturen. Welke campagnes, advertentiegroepen of zoektermen leidden tot conversies? Dure termen zouden bijvoorbeeld met automatische regels onderbroken kunnen worden bij te hoge kosten per conversie.

Met dezelfde pixel is het mogelijk om gebruikers te retargeten. Als een gebruiker een zoekopdracht herhaalt, kun je met remarketing een verhoogde bieding meegeven.

Automated Rules

Binnen Bing kun je net als in Google AdWords automatische regels aanmaken die het optimaliseren en bijsturen van campagnes eenvoudiger maken. Regels kunnen worden toegepast op campagne-, advertentiegroep-, advertentie- en zoekwoordniveau. Je kunt onder andere automatisch je campagne laten onderbreken, biedingen verhogen of verlagen en meldingen krijgen bij een te laag rendement.

Gedeelde budgetten

Je budget zo effectief mogelijk inzetten zonder dat je ongebruikt budget overhoudt? Net als in Google AdWords kun je gedeelde budgetten aanmaken, zodat beter presterende campagnes resterend budget krijgen.

Groeiend marktaandeel

Bing Ads is een goed platform om je marktaandeel uit te breiden als dit niet meer mogelijk is binnen Google AdWords. Met Bing Ads kun je gebruikers bereiken die niet kunnen worden bereikt met Google. Door minder concurrentie bereik je gemakkelijker volume. Ondanks dat de volumes niet vergelijkbaar zijn met Google is er wel een behoorlijke stijging geweest de afgelopen jaren. Het marktaandeel in Nederland is inmiddels gegroeid naar +/-10 procent.

Bing standaardzoekmachine

Bing is de standaardzoekmachine voor apparaten van Apple, voor Facebook, Xbox. Door de overname van LinkedIn lijkt Microsoft weer een stap te maken. Naar verwachting zullen de adverteer-mogelijkheden worden geïntegreerd in Bing Ads.

What’s Next? 7 updates

De komende maanden blijft Bing bezig om te kijken naar mogelijkheden om nog beter de gebruiker te kunnen bereiken. Een aantal mooie updates/producten die eraan zitten te komen, zijn onder andere: labels, custom, similar en in-market audiences, nieuwe release van Bing Shopping in diverse landen, dynamic search ads en prijsextensies

1. Labels

Met labels deel je een account eenvoudig in betekenisvolle groepen in, zodat je de gegevens die voor jou het belangrijkst zijn snel en eenvoudig kunt filteren en rapporteren.

2. Custom Audiences

Met custom audiences kun je specifieke doelgroepen targeten die gebruikmaken van third-pary data.

3. Similar Audiences

Met similar audiences target je doelgroepen die vergelijkbaar zijn aan je remarketing-doelgroep die je opbouwt met de UET-tag.

4. In-Market Audiences

Je target met In-Market Audiences doelgroepen op basis van interesse, waarvan Bing Ads de kans groter acht dat deze gebruikers zullen converteren.

5. Bing Shopping

Het adverteren met productafbeeldingen is al jaren mogelijk met Google Shopping. De komst van Bing Shopping laat in Nederland nog steeds op zich wachten. In de diverse grote landen is Bing shopping al uitgerold of is het in beta. Bing Shopping zal naar verwachting ook naar Nederland komen waardoor het platform interessant wordt voor e-commerce-klanten om met productvermeldingen te adverteren. Er staat binnenkort een release in Canada en India van Product Ads op de agenda.

6. Dynamic Search Ads

Hiermee worden advertenties dynamisch gegenereerd op basis van website-content. Bing bepaalt automatisch welke zoekopdrachten er passen bij producten en diensten van de adverteerder.

7. Prijs-extensies

Met behulp van prijs-extensies worden er prijzen van producten of diensten weergeven bij je advertenties. Deze extensie is kortgeleden geïntroduceerd in Google AdWords. Op basis van de eerste resultaten concluderen we dat deze extensie zeker een toegevoegde waarde heeft voor de advertenties. Deze extensie draagt dan ook mogelijk positief bij aan de resultaten van Bing Ads-advertenties.

Je kunt niet om Bing heen

Bing Ads is een groeiend platform in Nederland en in veel andere landen. Ook wij zetten het vaak in voor onze opdrachtgevers. Bing biedt steeds meer mogelijkheden voor adverteerders. Zo komt Bing Ads regelmatig met nieuwe tools en producten, zodat de gebruikers steeds beter op dit platform kunnen worden bereikt. Het is dan ook een platform waar de online wereld niet langer omheen kan.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.