Social media

De groei van het nieuwe LinkedIn: feiten & cijfers [infographic]

0

Het social netwerk LinkedIn heeft het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan. Veel mensen op LinkedIn maken al gebruik van de nieuwe interface en functionaliteiten. Een mooi moment om de mijlpalen van het zakelijke platform op een rij te zetten.

Feiten en cijfers op een rij

De feiten en cijfers over LinkedIn zijn verzameld en visueel weergegeven in de onderstaande infographic van Number Sleuth. En die cijfers liegen er niet om. Sinds 2011 is het platform gegroeid van 140 miljoen gebruikers naar 500 miljoen gebruikers. Meer dan 9 miljoen organisaties beschikken over een bedrijfspagina, wekelijks worden 100.000 artikelen gepubliceerd en staan er meer dan 10 miljoen actieve vacatures online.

Aantal actieve gebruikers

Dit jaar ziet LinkedIn een groei van het aantal actieve gebruikers wereldwijd. In januari logde 227 miljoen gebruikers minstens een keer per maand in op het platform. In maart was dit aantal gestegen naar 260 miljoen gebruikers.

Het gemiddeld aantal connecties per gebruiker wisselt per land. Zo heeft een Nederlandse gebruiker gemiddeld 188 connecties. Een gebruiker die woonachtig/werkzaam is in Amsterdam heeft gemiddeld 288 connecties.

Meer dan een online cv

LinkedIn-gebruikers zijn niet actief om hun cv bij te houden. In de eerste jaren van het platform was dit een veel genoemde reden om zo een baan te vinden. Anno 2017 wordt LinkedIn gebruikt om te netwerken en voor personal branding-doeleinden.

Wil je meer feiten en cijfers lezen over LinkedIn? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.