Content

Top 10: videotrends, LinkedIn-campagnes & blockchain

0

We gaan massaal vloggen en stories delen. Op LinkedIn durven we steeds minder ‘zakelijk’ te zijn. En ondertussen vragen we ons af: wat kan de blockchain-technologie voor marketing betekenen? In de best gelezen artikelen van februari lees je er alles over!

1. De opvallendste videotrends voor 2018

Medewerkers gaan massaal vloggen en LinkedIn native video is in opkomst. Deze en 3 andere trends zullen een grote rol gaan spelen dit jaar. In dit artikel (mét video, uiteraard) vertelt expert Pelpina Trip je er meer over.

2. 4 LinkedIn-campagnes die wél opvallen

Op LinkedIn moet je je zakelijk gedragen. Toch? Maar het is wel wat saai. In dit artikel delen experts Sebastiaan Nagel en Judith Eversdijk inspirerende voorbeelden van bedrijven die met creatieve, innovatieve campagnes buiten de lijntjes kleuren én de aandacht weten te pakken.

3. Dit is de impact van blockchain op digital marketing

Je hoort veel over blockchains, maar wat betekent het voor ons vakgebied? Dit artikel legt je uit wat het nou eigenlijk is en waar de mogelijkheden van blockchain voor online marketing liggen.

4. Technische SEO in 2018: waar begin jij met optimaliseren?

Om goed te kunnen scoren in zoekmachines moet ook de techniek van je site op orde zijn. Jordy Noll legt uit waar je op moet letten en geeft er context bij. Zodat jij weet wat je wel of juist niet moet doen.

Technische SEO

5. Wat betekent de GDPR/AVG voor digital analytics?

Op 25 mei 2018 zal de nieuwe privacywetgeving AVG (ook vaak wel GDPR genoemd) gehandhaafd gaan worden. Wat betekent dit voor je als je gebruik maakt van Google Analytics of cookies plaatst? Felipe Wesbonk praat je bij.

Tip! Bekijk voor meer informatie over AVG/GDPR deze pagina.

6. Het CONTENT-model: 7 basisstappen voor jouw strategie

Content, content, content… Het aanbod is enorm. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt? Met waardevolle content voor de juiste mensen. Hoe je dit effectief inzet, legt Dorien Leopold uit naar aanleiding van het boek ‘Experttips voor contentmarketing met rendement’.

7. Google AdWords vs. bloggen: wat is effectiever?

Meer gaan bloggen of Google AdWords inzetten? Dit is een vraag die Jordi Bron regelmatig kreeg. Hij besloot de verschillen en de voor- en nadelen op een rij te zetten.

Google AdWords of bloggen

8. 4 simpele activiteiten die je als SEO-professional niet wil vergeten

SEO is een geweldig en divers vakgebied met continue uitdagingen. Maar het kan voorkomen, dat je je aan bepaalde tactieken vastklampt en het grote plaatje uit het oog verliest. Vergeet je deze 4 activiteiten niet?

9. Zelfgemaakte video’s in overheidscommunicatie: wel of niet doen?

Renate Verloop ziet steeds meer video’s van de overheid voorbijkomen die overduidelijk zelfgemaakt zijn. Maar is dat wel zo’n goed idee? In dit artikel vind je naast interessante voorbeelden ook een mooie discussie over of je video aan professionals moet overlaten.

10. Echte bazen doen aan guerilla-recruitment

De crisis is voorbij, het is in allerlei sectoren lastig om aan goede werknemers te komen. Sommige mensen en bedrijven durven een stapje verder te gaan om nieuwe collega’s te werven met guerilla-recruitment. Laat je met deze voorbeelden inspireren!

guerilla recruitment overleg2
Dat was ‘m alweer, de top 10 van februari. Veel leesplezier! Benieuwd naar de top 10 van januari? Je leest deze top 10 hier.