Content

De 5 opvallendste videotrends voor 2018

0

Video. Je kunt er niet meer omheen dit jaar. Wat zijn dé trends op het gebied van videomarketing in 2018? Mijn 5 favoriete trends in een video!

Accepteer cookies

1. LinkedIn native video

Ik wist niet wat me overkwam, toen ik voor het eerst een videootje uploadde op LinkedIn – wat een resultaten! Sinds de komst van native video op LinkedIn eind vorig jaar, zie ik ontzettend veel leuke en laagdrempelige kennisvideo’s van professionals voorbijkomen.

Zoals van Liana Engibarjan, die video’s maakt over de binnenvaart, Thierry Stokkink, die met video kennis deelt over cryptocurrency, en Ellen van Dieren, die zeer succesvolle vlogjes maakt over recruiting.

En alhoewel de filmpjes binnen een hele professionele omgeving worden geplaatst, hoeven ze er zeker niet gelikt uit te zien. Werkzoekende Britt Penninkhof plaatste onlangs een succesvol filmpje met haar smartphone: simpel, maar effectief!

Alhoewel LinkedIn-video echt nog in de kinderschoenen staat, zie ik het ontzettend hard groeien. LinkedIn native video is momenteel nog niet beschikbaar voor alle bedrijfspagina’s. Er wordt mee geëxperimenteerd, dus hopelijk is deze functie later dit jaar ook beschikbaar voor alle LinkedIn-bedrijfspagina’s.

2. Vloggende medewerkers

Vloggend personeel zien we niet alleen op LinkedIn, maar uiteraard ook veel op YouTube, Instagram en Twitter. En dat zal alleen nog maar meer groeien, zoals Kirsten Jassies in dit artikel voorspelt.

Laat net als boswachter Tim tot leven komen wat je doet, en wees op een persoonlijke manier betrokken bij je doelgroep, zoals politievlogger Tess.

3. Live video

Wist je dat 80% van de consumenten liever kijkt naar een live video dan dat ze iets branded lezen? En op Facebook ontvangt een live video 6 keer meer interactie dan een reguliere video.

Livestreamen groeit ook op Instagram. Het is een laagdrempelige manier om je volgers meteen te betrekken bij iets wat je op dat moment doet. Charlotte Meindersma van Charlotte’s Law hield bijvoorbeeld onlangs een livestream op Instagram, waarin ze vragen beantwoordde over de nieuwe Europese Privacywet (GDPR/AVG).

4. Instagram Stories

Instagram Stories is het afgelopen jaar geëxplodeerd in gebruikers, zelfs het totaal gebruikers van Snapchat voorbij. Ook hier zie ik veel groei in simpele, 10-seconden video’s. Behind-the-scenes, met de smartphone, simpel, maar persoonlijk en allemaal in verticaal formaat.

5. Verticale en vierkante video’s

En dat brengt me bij het videoformaat, onze laatste trend! Sorry traditionele videografen… maar verticale en vierkante video’s are here to stay. Alle socialmedia-platformen passen zich aan aan hoe de consument video’s opneemt. Horizontaal, verticaal, of vierkant. YouTube bijvoorbeeld, gaat al deze formaten ondersteunen op mobiel. Dat betekent geen zwarte balken aan de zijkant van een verticale video meer!

Ik denk zelf dat vierkante video is, waar het uiteindelijk heen zal gaan. En jij? Wat zijn jouw gedachten over de videotrends voor dit jaar? Laat een reactie achter!