Social media

Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2019 [infographic]

0

Niets is zo veranderlijk als de ideale afmeting van een Instagram-foto, YouTube-video of Facebook-header. Voor iedereen die 2019 goed van start wil gaan is hier hét ultieme overzicht van socialmedia-afmetingen voor het komende jaar.

Tip! Bekijk hier het overzicht voor socialmedia-afmetingen in 2020.

Socialmedia-platformen staan bekend om hun innovatie. Naast het introduceren van nieuwe features of het verbeteren van functies, wordt vaak gesleuteld aan de weergaven van content in berichten. Om te zorgen dat jij 2019 goed begint, heeft Make A Website Hub een nieuwe editie gemaakt van de social media cheat sheet. Handig, want door afbeeldingen op het juiste formaat te ontwikkelen, zorg je voor een goede weergave van jouw content.

Alle ideale afmetingen in één infographic

In de onderstaande infographic zie je welke afmetingen je moet aanhouden voor jouw afbeeldingen en video’s op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Instagram, Pinterest, Tumblr, SnapChat en Google Plus. Zo hoef je niet telkens zelf je afbeeldingen bij te snijden om te zorgen dat je bericht mooi en professioneel getoond wordt.

Naast de ideale afmetingen vind je in de infographic ook richtlijnen over hoe je de content het beste kunt publiceren op de genoemde platformen.

Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.