Social media

Succesvolle content op LinkedIn: 7 aandachtsgebieden [infographic]

0

Blogs schrijven, korte updates plaatsen en video’s maken. Op het zakelijke platform LinkedIn ligt de focus steeds meer op het publiceren van content. Niet alleen voor jou als persoon, maar ook voor bedrijven en merken. Met het publiceren van content ontstaat interactie, breid je je netwerk uit en toon je je expertise. Als je het goed aanpakt.  

Enige tijd geleden deelde ik een infographic over LinkedIn. Hierin stonden vier tips bij het schrijven van effectieve content voor het zakelijke platform. Als aanvulling publiceerde LinkedIn een nieuwe infographic. Daarin noemen ze zeven belangrijke aandachtsgebieden bij het ontwikkelen van effectieve content. Het zijn zeven vragen die je jezelf moet stellen voordat je aan de slag gaat. Bij iedere vraag geven de makers tips en tricks.

Onderwerp & vorm van content bepalen

De eerste vraag die aan bod komt, is wellicht de belangrijkste: waarover publiceer je? Soms is het lastig om deze vraag te beantwoorden. Wat vinden je volgers interessant? Hou het dicht bij jezelf en je vakgebied. Kijk naar ontwikkelingen en deel jouw visie.

De vraag die hieruit voortvloeit, is: in welke vorm ga je je content publiceren? Wellicht denk je meteen aan tekst, maar tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden op LinkedIn. Overweeg video(-animaties), infographics en presentaties.

Reageren & statistieken analyseren

Na het publiceren van de content ben je nog niet klaar. Wees actief met reageren op reacties van volgers en beantwoord de vragen die mensen stellen. Daarnaast kun je de statistieken van je gepubliceerde content analyseren. Zo ontdek je waar kansen liggen voor een volgend bericht.

Benieuwd naar alle zeven aandachtsgebieden en de bijbehorende tips? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic LinkedIn aandachtsgebiedenVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.