Social media

Nieuwe app byte: concurrentie voor TikTok?

0

Ze zijn terug: video’s van 6 seconden die in een loop afspelen. Je kunt ze maken met de nieuwe video-app byte, die hiermee de strijd aangaat met het populaire TikTok.

Byte lijkt erg op de inmiddels niet meer bestaande app Vine en werd op 24 januari 2020 gelanceerd door onder andere Dom Hofmann, een van de ontwikkelaars van Vine.

Wat kun je met byte?

Met byte (schrijfwijze kleine ‘b’) maak je video’s van 6 seconden die in een loop afspelen. Gebruikers kunnen ze delen, liken en erop reageren. Binnenkort worden ook filters en andere mogelijkheden toegevoegd. Dit doet natuurlijk erg denken aan het populaire TikTok, waar byte de concurrentie mee lijkt aan te willen gaan.

Accepteer cookies

De makers steken in op een actieve community en willen zoveel mogelijk feedback meenemen in de doorontwikkeling. Bijvoorbeeld met behulp van dit forum.

Ook start binnenkort een pilot om creatieve gebruikers te compenseren:

very soon, we’ll introduce a pilot version of our partner program which we will use to pay creators. byte celebrates creativity and community, and compensating creators is one important way we can support both. stay tuned for more info. – tweet byte

Byte is beschikbaar voor iOS en Android.

Vine, wie kent het nog?

Vine werd in 2012 opgericht en in datzelfde jaar overgenomen door Twitter met toen 40 miljoen gebruikers. Er stond een ‘Vine-generatie’ op, die geld verdiende met deze ultrakorte, creatieve video’s.

Winstgevend wilde Vine echter door meerdere oorzaken nooit worden en ook met Twitter zelf ging het niet goed. Gebruikers vonden hun weg vervolgens naar Snapchat, Instagram, Facebook en YouTube. Twitter kondigde in 2016 aan geen toekomst meer in Vine te zien.

Nieuwe kansen?

Nu we niet ontkomen aan (berichtgeving over) TikTok, ben ik benieuwd naar de kansen voor een app als byte. Zou het de app lukken de strijd aan te gaan en een nieuwe generatie aan zich te binden?

Meer lezen over TikTok? Hier vind je de nieuwste artikelen.