Communicatiemanagement

Online vergaderen? 5 handige tools

0

Wat zijn nou handige tools voor een online vergadering? Wat is het verschil tussen Zoom, Skype en Google Hangouts – en hoe zit het met privacy? In deze video zie je een handig overzicht met voor- en nadelen van 5 veelgebruikte tools voor digitaal vergaderen.

Accepteer cookies

1. Zoom

Ik begin met Zoom, een veelgebruikt programma waarmee je 100 deelnemers kunt toevoegen aan een meeting. Je kunt je scherm, whiteboard en zelfs je telefoonscherm delen – en subgroepjes maken. Maar, er zijn wel privacy issues rondom Zoom aan het licht gekomen de afgelopen weken, veel mensen gebruiken daarom bijvoorbeeld Skype of Google Hangouts. Hier lees je hoe je Zoom zo veilig mogelijk kunt gebruiken.

2. Skype

Bij Skype is de verbinding voorzien van een encryptie, anderen kunnen dus niet meeluisteren. Met Skype kun je met maximaal 5 mensen tegelijkertijd videobellen, en tegen geringe kosten kun je ook naar vaste lijnen bellen.

3. Google Hangouts

In Google Hangouts kun je met maximaal tien mensen tegelijk videochatten. Het is via je computer, laptop, smartphone en tablet te gebruiken, ook kun je gemakkelijk je scherm delen met anderen.

4. Wereby

En dan Whereby. Het unieke aan Whereby is dat je je niet hoeft te registreren en niks hoeft te downloaden. Je kunt gewoon een link naar alle deelnemers sturen. Het is bovendien te gebruiken via je computer, laptop, smartphone en tablet. Maar, je kunt met maximaal 4 personen videobellen.

5. Anymeeting

En zoek je een professionele optie met goed privacybeleid? Check dan bijvoorbeeld Anymeeting, waar veiligheid gegarandeerd wordt. Met de light-versie kunnen er 50 mensen toegevoegd worden. Het kost wel bijna 300 dollar per maand per gebruiker. Maar je kunt ook altijd de gratis proefversie proberen voor 30 dagen.

Hier vind je nog meer tools. Wat is jouw favoriete manier om virtueel te vergaderen? En wat zijn jouw tips? Ik hoor het graag, laat je een reactie achter?