Content

10x populair: LinkedIn Stories, verdienmodellen & SEO in tijden van corona

0

LinkedIn komt met iets nieuws: Stories. De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk. Hoe werkt het en wat kun je ermee? Facebook heeft ondertussen een nieuwe webshop-functie voor Instagram en Facebook gelanceerd, en TikTok wordt steeds populairder bij oudere doelgroepen. Dit – en meer – lees je in de populairste Frankwatching-artikelen van de maand mei.

1. Nieuw: LinkedIn Stories nu ook in Nederland

Op 13 mei is LinkedIn Stories uitgerold in Nederland. We zijn het eerste Europese land waarin deze functie wordt getest. Maar wat houdt LinkedIn Stories in? En willen we het eigenlijk wel? Mijn collega Sanne laat je zien hoe het werkt en geeft alvast een aantal handige tips.

In de reacties onder dit artikel vind je tegenstanders en voorstanders van de nieuwe feature. Deze reactie van Martijn deel ik alvast met je: “Ik mis nog de analytics ná 24 uur. Dat kan je bij Instagram wel achteraf terugzien. Of zie ik echt iets over het hoofd? Ben benieuwd of het inderdaad zakelijk gebruikt blijft worden en de diverse social media niet te veel op elkaar gaan lijken.”

LinkedIn Stories

2. Zo creëer je een succesvol verdienmodel [15 voorbeelden + handig canvas]

Veel bedrijven moeten door de coronacrisis op zoek naar een ander businessmodel, inclusief een rendabel verdienmodel. In dit artikel vind je een mooi overzicht van de 15 meest gebruikte verdienmodellen plus een handig canvas om zelf mee aan de slag te gaan.

Eurobiljetten vallen door de lucht.

3. SEO & corona: op deze punten moet je focussen

Webshops draaien op volle toeren en het zoekgedrag is enorm veranderd. Waar moet je in deze periode op focussen? Je vindt een aantal tips in dit artikel. Waaronder: focus op je categoriepagina’s. De vraag van de consument begint namelijk nu vaak met short tail-zoekwoorden en oriëntatie (zoals ‘legpuzzels’ of ‘fitnessapparaten’).

SEO

4. 4 formules voor een pakkende inleiding van je blog of artikel

Heb je moeite om een pakkende inleiding voor je blog of artikel te schrijven? Dit artikel deelt vier technieken die je meteen kunt toepassen.

Een reactie van Michiel: “Handige kapstokjes om betere inleidingen (en artikelen) te schrijven.”

pakkende inleiding schrijven

5. Praktische tips om op te vallen met jouw e-mailcampagnes

Jaarlijks verzenden we zo’n 5 miljard e-mailings, verdeeld over ruim 208.000 campagnes. Hoe zorg je dan dat je met jouw e-mailcampagne boven het maaiveld uitsteekt? Dennis deelt een aantal handige tips met je.

e-mailmarketing e-mailcampagne

6. Digitale toegankelijkheid: vergeet de ouderen niet!

‘De meeste digitale diensten worden vormgegeven door relatief jonge designers met jonge(re) gebruikers in gedachten’, schrijft Anouk Butterlin. Hierdoor zijn diezelfde diensten vaak te ingewikkeld voor ouderen. En zeker in de tijd van social distancing kunnen ze wat extra online hulp gebruiken. Waar moet je rekening mee houden in jouw ontwerp?

Reactie van Alet: “Wat een goed artikel. Heldere analyse en praktisch tips, ik hoop dat veel designers dit lezen.”

digitale toegankelijkheid ouderen

7. Het is tijd om je contentmarketingstrategie aan te passen

Je publiek gedraagt zich anders door de coronapandemie. Daarnaast heeft de hele situatie ook invloed op je bedrijfsdoelstellingen, waardoor je oude strategie niet meer aansluit. Daarom adviseert het Content Marketing Institute om een ‘interim-contentmarketingstrategie’ te maken. In dit artikel vind je een stappenplan.

coronavirus contentmarketing

8. Nieuw op Facebook & Instagram: gratis je eigen webshop starten

Facebook komt met een nieuwe webshop-functie: Shops. Je kunt hiermee gratis storefronts (online etalages) op Facebook en Instagram inrichten. De lancering geeft een grote boost aan e-commerce via social media. Handig voor bedrijven die hun fysieke verkoop naar de online wereld willen verplaatsen.

Header

9. Waarom TikTok interessant is voor jouw bedrijf [infographic]

Is TikTok interessant voor bedrijven? Ja! Steeds meer jongeren, maar ook ouderen begeven zich op dit platform. Bekijk in deze infographic de statistieken.

PS Wist je dat je Frankwatching nu ook op TikTok kunt vinden?

Logo TikTok.

10. Haal meer uit Google Ads met nieuwe B2B-doelgroepen

Google komt met iets nieuws voor B2B: specifieke doelgroepen. Zo kun je beter targetten en ben je geen geld kwijt aan consumenten die doelloos op je advertentie klikken. Wesley Peters legt uit hoe het werkt.

Google ads B2B doelgroepBen je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.