Verdieping

Wat denk jij: moet biermerk Corona van naam veranderen?

0

Ben je een van de populairste biertjes ter wereld, doemt er ineens een virus met dezelfde naam op. Wie nu ‘corona’ zegt, denkt niet meer aan zon, zomer, strand en een limoentje met het Mexicaanse gele goud, maar aan COVID-19. Google maar eens op ‘corona’. Geen bier meer te bekennen in de zoekresultaten. En als je bier toevoegt, is de eerste hit: “Brouwer denkt aan herdopen wereldwijd Corona-bier” (AD, 27 mei 2020). Zou Corona van naam moeten veranderen? Wat denk jij?

Corona overwoog om het (tijdelijk) om te dopen naar Coronita, de merknaam die ze voor hun premix tequila drankje gebruiken. En op LinkedIn schreven verschillende experts over hun oplossingen. Van niets doen, want er is geen logische link tussen covid-19 en corona. Tot aan Corona meteen vervangen vanwege de merkschade.

Wij onderzochten het samen met CG Research, maar wat zou jij doen als je het merk Corona was? Verander je inderdaad je naam? Of wacht je af tot het overwaait? Of zou je misschien op de situatie inhaken?

🤷🏻‍♂️ Wat zou jij doen als je Corona was?

A. Een nieuwe naam kiezen

B. Huidige naam behouden

C. Iets anders, namelijk…

Licht je antwoord toe in de comments 👇🏻

Inmiddels zijn de antwoorden binnen en is de uitslag bekend! Je vindt de uitslag, samen met de resultaten van een uitgebreider onderzoek naar het effect van COVID-19 op het biermerk Corona in dit artikel.