Social media

Dé socialmedia-hoogtepunten van 2021 [Instagram, TikTok, Pinterest & meer]

0

We tellen af naar het einde van 2021, en luiden bijna het nieuwe jaar in: 2022! Dit is dan ook het perfecte moment om stil te staan bij welke gebeurtenissen op social media ons het afgelopen jaar hebben beziggehouden en onze harten hebben geraakt. In dit artikel blik ik daarom met je terug op de meest bijzondere, opvallende en ontroerende socialmedia-hoogtepunten van 2021. Lees, kijk, en luister je mee?

Twitter

We gebruikten Twitter het afgelopen jaar massaal als uitlaatklep voor alle gebeurtenissen van 2021. We juichden toe dat we na lange tijd weer konden schaatsen op natuurijs, waren trots dat we het Eurovisie Songfestival mochten hosten en leefden onder andere mee met de families van Ruud ten Wolde en Peter R. de Vries.

Extra opvallend was dat we niet alleen heel veel hebben getweet over #corona, #coronamaatregelen en de #avondklok. We hebben het ook vaak gehad over virtueel geld. #bitcoin, #nft en #crypto waren namelijk de meest besproken onderwerpen van het jaar.

Top 10 populaire hashtags op Twitter in Nederland

 1. #bitcoin
 2. #nft
 3. #crypto
 4. #covid19
 5. #vacature
 6. #safemoon
 7. #dont_fight_the_feeling
 8. #avondklok
 9. #corona
 10. #coronamaatregelen

Populairste tweet van het jaar

De meest gelikete tweet van dit jaar is de tweet van Joe Biden, waarin hij het begin van een nieuw tijdperk inluidt met zijn inauguratie als 46ste president van de Verenigde Staten. De tweet is meer dan 4 miljoen keer geliket.

In Nederland reageerden we het afgelopen jaar het meest op de tweet van Royce de Vries, over de onverwachte aanslag op zijn vader Peter R. de Vries. Nederlandse twitteraars deelden niet alleen hun ongeloof, maar vooral ook hun steun en hoop met zijn familie.

Accepteer cookies

YouTube

Video’s die ons laten lachen, ons helpen om te ontspannen of ons even de wereld om ons heen laten vergeten. Dat is wat de best bekeken video’s van YouTube ons het afgelopen jaar hebben geboden, en dat varieert tussen kinderliedjes, comedyvideo’s, muziekvideo’s en vlogs…

Meest bekeken YouTube-video’s van het jaar

De meest bekeken YouTube-video van dit jaar is opnieuw ‘Baby Shark Dance’ van Pinkfong. Vorig jaar pakte de aanstekelijke video al de titel in plaats van voormalig recordhouder ‘Despacito’ van Luis Fonsi, en dit jaar is de ‘Baby Shark Dance’-video al meer dan 9,85 miljard keer bekeken! ‘Despacito’ is ook dit jaar op de tweede plek beland, met meer dan 7,66 miljard weergaven. Op de derde plek staat ook een kinderliedje, namelijk LooLoo Kids met ‘Johny Johny Yes Papa’.

Op Nederlandse bodem zien we dat StukTV de eerste plek pakt met één van de afleveringen van de bekende YouTube-serie ‘De Kluis’, met meer dan 2,4 miljoen weergaven.

Accepteer cookies

Top 10 meest bekeken YouTube-video’s van 2021 wereldwijd

 1. Pinkfong Kids’ Songs & Stories – “Baby Shark Dance”
 2. Luis Fonsi featuring Daddy Yankee – “Despacito”
 3. LooLoo Kids – “Johny Johny Yes Papa”
 4. Ed Sheeran – “Shape of You”
 5. Wiz Khalifa featuring Charlie Puth – “See You Again”
 6. Cocomelon – Nursery Rhymes – “Bath Song”
 7. Miroshka TV – “Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm”
 8. Get Movies – “Masha and the Bear – Recipe for Disaster”
 9. Mark Ronson featuring Bruno Mars – “Uptown Funk”
 10. ChuChu TV – “Phonics Song with Two Words”

Top 10 meest bekeken YouTube-video’s van 2021 in Nederland

 1. Bram Krikke, Buddy Vedder & Britt Dekker plegen een overval | De Kluis’21 #1
 2. Met Britt Reageren Op Haar Naakt Scene **MET VINCENT**
 3. Nesim: “ik geef haar wahed ijsje” | SUPERGAANDE FREESTYLE ft. Sjaak
 4. How to Draw a Couple Walking in the Rain / Red Acrylic Painting
 5. Enzo Knol: De Sleutel van het huis gekregen. Rondleiding #2790
 6. I Spent 50 Hours Buried Alive
 7. Maartje kreeg als eerste Nederlander handen van een donor
 8. Ga niet naar Nieuwsuur – Zondag met Lubach ft. Sosha Duysker
 9. Dylan Haegens: 10 nadelen aan jong zijn.
 10. Het Vaccin Lied(“Head & Heart” Parodie)

Benieuwd naar de top 10 meest populaire video’s, muziekvideo’s & creators van andere landen? Bekijk ze hier!

Het einde van YouTube Rewind

Wie nog hoopte op een comeback van de YouTube Rewind-video van het jaar, wordt helaas teleurgesteld. YouTube kondigde het afgelopen jaar namelijk aan dat ze definitief stoppen met YouTube Rewind.

In 2020 werd er al besloten om de YouTube Rewind-video niet uit te brengen door de impactvolle en trieste gebeurtenissen van dat jaar, en het feit dat YouTube Rewind juist als een viermoment moest worden ervaren. Begin oktober 2021 besloten ze er definitief een punt achter te zetten, en het stokje door te geven aan de uiteenlopende creators van het platform.

Google

Google maakt elk jaar een ‘Year in Search‘-video. In de video van 2021 laat Google Trends ons zien welke vragen ons wereldwijd bezig hebben gehouden, welke mensen ons hebben geïnspireerd en welke momenten onze aandacht hebben getrokken.

In het licht van alles wat we in 2021 mee hebben gemaakt, googelden mensen het meest op onderwerpen die met ‘genezing’ te maken hebben. Hoe je moet genezen van corona, hoe je om moet gaan met het verlies van dierbaren, en hoe je goed voor je mentale gezondheid kunt (blijven) zorgen.

De ‘Year in Search’-video benadrukt echter ook het sentiment van veerkracht. De veerkracht van leraren, topsporters, zorgmedewerkers, artiesten, acteurs en elke persoon die zich dit afgelopen jaar machteloos heeft gevoeld. We hebben als mensheid ondanks alle tegenslagen nog steeds de hoop en het doorzettingsvermogen om sterker dan ooit uit deze wereldcrisis te komen.

Accepteer cookies

Top trending Google-zoekopdrachten

In Nederland stelden we in 2020 vaker dan ooit waarom-vragen. In 2021 vroegen we niet meer waarom, maar vroegen we hoe. We wilden weten hoe laat het Nederlandse voetbalteam zijn eerste wedstrijd van het EK 2021 zou gaan spelen, we wilden weten hoe laat de (twee)wekelijkse persconferenties met Rutte en de Jonge live werden uitgezonden, en we wilden weten hoe het met Peter R. de Vries ging na de aanslag op zijn leven.

Top 10 trending ‘hoe’-zoekopdrachten van 2021 in Nederland

 1. Hoe laat speelt Nederland?
 2. Hoe oud is Stefan de Vries?
 3. Hoe kom ik aan het gele boekje?
 4. Hoe laat is de persconferentie?
 5. Hoe gaat het met Peter R. de Vries?
 6. Hoe lang duurt corona?
 7. Hoe betrouwbaar is een zelftest?
 8. Hoe laat begint de F1?
 9. Hoe lang in quarantaine?
 10. Hoe moet je stemmen?

Top 10 trending zoekopdrachten van 2021 in Nederland

 1. Peter R. de Vries
 2. EK 2021
 3. Stemwijzer
 4. Avondklok
 5. Testen voor Toegang
 6. Sneeuwradar
 7. Olympische Spelen
 8. iPhone 13
 9. Nelson Valkenburg
 10. WhatsApp storing

Nieuwsgierig naar de andere topics die trending waren in 2021? Bekijk dan het volledige overzicht van trending topics wereldwijd en het volledige overzicht van trending topics in Nederland.

Spotify

Ook verlangden we in 2021 nostalgisch naar betere en simpelere tijden, en dit was terug te zien in onze muzieksmaak. Spotify zag namelijk een toename van fans die hun oude favoriete liedjes opzochten en beluisterden, en zag nieuwe generaties deze muziek voor het eerst ontdekken.

Meest gestreamde artiesten van 2021

Bad Bunny mag zich voor de tweede keer op rij de meest gestreamde artiest van het jaar noemen, met maar liefst 9,1 miljard streams. Dit is extra indrukwekkend, omdat hij dit afgelopen jaar geen nieuw album heeft gedeeld. Hij wordt op de voet gevolgd door Taylor Swift, met de remake van haar album ‘Red’, en K-pop boyband BTS, met hun single ‘Butter’. Drake en Justin Bieber behaalden dit jaar de vierde en vijfde plek op de ranglijst.

In Nederland spant Justin Bieber dit jaar de kroon als meest gestreamde (mannelijke) artiest. De meest gestreamde vrouwelijke artiest in Nederland is Dua Lipa. Bekijk hier de volledige lijst van de top 25 meest gestreamde artiesten in Nederland.

Top 5 meest gestreamde mannelijke artiesten van 2021 op Spotify in Nederland

 1. Justin Bieber
 2. Kevin
 3. Frenna
 4. Lil Kleine
 5. Ronnie Flex

Top 5 meest gestreamde vrouwelijke artiesten van 2021 op Spotify in Nederland

 1. Dua Lipa
 2. Olivia Rodrigo 
 3. Maan
 4. Billie Eilish
 5. Ariana Grande

Meest gestreamde nummers van 2021

Het nummer waar we dit jaar wereldwijd massaal naar hebben geluisterd is Olivia Rodrigo’s ‘drivers license’, wat meer dan 1,1 miljard streams heeft gekregen. Op de tweede plek staat Lil Nas X’s eerste albumhit ‘MONTERO (Call Me By Your Name)’, en nieuwkomer The Kid LAROI komt binnen op de derde plek, met zijn hit ‘STAY’ met Justin Bieber.

Accepteer cookies

Het nummer ‘Blijven Slapen’ van Snelle en Maan is in 2021 het meest gestreamde nummer van Nederland, gevolgd door Olivia Rodrigo’s ‘drivers license’ en Riton’s ‘Friday’. Bekijk ook de volledige lijst van de top 25 meest gestreamde nummers én albums in Nederland.

Top 10 meest gestreamde nummers van 2021 op Spotify wereldwijd

 1. Olivia Rodrigo – drivers license
 2. Lil Nas X – MONTERO (Call me by your name)
 3. The Kid LAROI – STAY (with Justin Bieber)
 4. Olivia Rodrigo – good 4 u 
 5. Dua Lipa – Levitating (feat DaBaby)
 6. Justin Bieber – Peaches (feat. Daniel Caesar & Gevion)
 7. Doja Cat – Kiss Me More (feat SZA)
 8. The Weeknd – Blinding Lights
 9. Glass Animals – Heat Waves
 10. Måneskin – Beggin’

Top 10 meest gestreamde nummers van 2021 op Spotify in Nederland

 1. Maan en Snelle – Blijven slapen
 2. Olivia Rodrigo – drivers license
 3. Riton – Friday (feat. Mufasa & Hypeman) – Dopamine Re-Edit
 4. The Kid LAROI – STAY (with Justin Bieber)
 5. Olivia Rodrigo – good 4 u 
 6. Tiësto – The Business
 7. Suzan & Freek – Goud
 8. Lil Nas X – MONTERO (Call Me By Your Name)
 9. Ed Sheeran – Bad Habits
 10. Justin Bieber – Peaches (feat. Daniel Caesar & Gevion)

Podcasts op Spotify

Ook dit jaar waren podcasts razend populair. Wereldwijd stond The ‘Joe Rogan Experience’ wederom op de eerste plek. In Nederland eindigt nieuwkomer ‘Geuze & Gorgels’ op de eerste plek. Voor meer luisterplezier kun je de volledige lijst van de top 25 meest beluisterde podcasts van Nederland bekijken.

Accepteer cookies

Top 5 meest beluisterde podcasts van 2021 op Spotify wereldwijd

 1. Joe Rogan – The Joe Rogan Experience
 2. Alex Cooper – Call Her Daddy
 3. audiochuck – Crime Junkie
 4. TED – TED Talks Daily
 5. The New York Times – The Daily

Top 5 meest beluisterde podcasts van 2021 op Spotify in Nederland

 1. Monica & Kaj / Tonny Media – Geuze en Gorgels
 2. Bas Louissen, Chris Bergström, Domien Verschuuren – Man man man, de podcast
 3. Sander & Jaap / Tonny Media – Zelfspodcast
 4. Sam & Rijk – Broers met Sam en Rijk
 5. Kaj Gorgels – EFFE RELATIVEREN de podcast

Jouw persoonlijke Spotify Wrapped

Hoe muzikaal jouw 2021 was, ontdekte je met jouw persoonlijke Spotify Wrapped. Wie zijn/haar persoonlijke ‘Your Wrapped is here’ bericht in de app opende, kreeg 13 stories te zien. Aan het einde kon je jouw Top 100 van 2021 opslaan als playlist.

Facebook

Facebook heeft in 2021 verschillende nieuwe functies ingevoerd, mijlpalen behaald en platformen opgezet. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van aanvullende functies voor Facebookgroepen om beheerders te ondersteunen. Ook lanceerde Facebook het afgelopen jaar het onafhankelijke nieuwsbriefplatform ‘Bulletin’, en introduceerde het de ‘Professional Mode’ voor Facebookgebruikers die geld willen verdienen met hun persoonlijke Facebookprofiel.

Anderhalve maand geleden deelde Mark Zuckerberg verrassend nieuws over het moederbedrijf van Facebook, Instagram, WhatsApp en Oculus. Hij kondigde namelijk aan dat het moederbedrijf Facebook voortaan Meta zou gaan heten. Onder het mom van deze nieuwe naam schetste Mark Zuckerberg een beeld voor de toekomst, van hoe we driedimensionaal met elkaar in contact zullen gaan blijven in de breed toegankelijke ‘metaverse’.

Accepteer cookies

Jouw persoonlijke Facebook Year in Review

Ook dit jaar heeft Facebook helaas geen ‘Year In Review’ gedeeld. Als Facebook-gebruiker krijg je echter wel de mogelijkheid om je eigen ‘Year in Review’ te bekijken en als gepersonaliseerd bericht te delen, met onder andere de top drie mensen en pagina’s waar je in 2021 de meeste interactie mee had.

Instagram

Ook Instagram heeft ons dit jaar met meerdere nieuwe functies verrast. Zo lanceerde het platform ‘Live Rooms’ als antwoord op de stijgende populariteit van concurrent Clubhouse, gaf het gebruikers de mogelijkheid om likes te verbergen voor volgers en verving het de exclusieve swipe-up functie voor Stories met een link-sticker waar alle accounts gebruik van kunnen maken.

Populairste accounts op Instagram

Minder verrassend zijn de meest populaire Instagram-accounts die we wereldwijd hebben gevolgd. Voetbalsensatie Cristiano Ronaldo heeft dit jaar net zoals in voorgaande jaren het meest gevolgde persoonlijke Instagram-account, met een record van 378.570.568 volgers.

Vorig jaar pakte Kylie Jenner nog deze eerste plek. Dit jaar belandde ze echter op de derde plek, met 290.813.308 volgers op de teller. Leo Messi staat dit jaar op de tweede plek, met 290.958.791 volgers. Hieronder zijn de rest van de top 10 Instagram-accounts met de meeste volgers op een rijtje gezet.

Top 10 Instagram-accounts met de meeste volgers

 1. @instagram – 451.071.913 volgers
 2. @cristiano – 378.570.568 volgers
 3. @leomessi – 290.958.791 volgers
 4. @kyliejenner – 290.813.308 volgers
 5. @arianagrande – 283.081.349 volgers
 6. @therock – 282.243.708 volgers
 7. @selenagomez – 281.380.990 volgers
 8. @kimkardashian – 271.145.145 volgers
 9. @beyonce – 225.152.709 volgers
 10. @kendalljenner – 205.774.112 volgers

Meest gelikete Instagram-foto

Cristiano Ronaldo breekt dit jaar ook het record voor de meest gelikete Instagram-foto van 2021. Het bericht waarin hij deelt dat hij en zijn vrouw Georgina Rodriguez in verwachting zijn van een tweeling leverde meer dan 32,5 miljoen likes op.

Hoewel Cristiano’s bericht de meest gelikete Instagram-foto van het jaar is, blijft Chris Godfrey’s stockfoto van een ei met meer dan 55,5 miljoen likes nog steeds het meest gelikete Instagram-bericht aller tijden.Instagrampost Cristiano Ronaldo

Jouw 2021 Best Nine & Instagram PlayBack

Benieuwd naar wat dit jaar jouw populairste foto’s op Instagram waren? Met de app Best Nine 2021 check je wat jouw 9 meest gelikete foto’s van 2021 waren, en kun je meteen het overzicht delen op je eigen socialmediakanalen. Hieronder zie je onze #2021bestnine. We hebben meer dan 162 berichten gedeeld en we kregen meer dan 8.800 likes!

Als je dit jaar minimaal drie Instagram Stories hebt gedeeld of je Stories Archive aan hebt gezet, kun je met Instagram PlayBack ook nog je Stories highlights van het afgelopen jaar delen.
Frankwatching Instagram Best Nine van 2021

Pinterest

Voorbeelden zoeken en inspiratie opdoen: dat is waar Pinterest vaak voor wordt gebruikt. Het afgelopen jaar hebben meer dan 400 miljoen mensen Pinterest gebruikt om plannen te maken voor de toekomst, waaronder het ontdekken van nieuwe producten, merken en plekken.

Pinterest monitort niet alleen ons zoekgedrag, onze gewoonten en onze bronnen van inspiratie, maar weet hiermee ook goed te voorspellen welke trends in de toekomst een grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Maar liefst 8 van de 10 trendvoorspellingen van Pinterest voor het jaar 2021 zijn uitgekomen. Ook geeft Pinterest aan dat Pinterest trends op hun eigen platform meer groeien dan op elk ander platform, langer trending blijven en gebruikers aansporen om trends op hun eigen creatieve manieren te interpreteren.

Wat voorspelt Pinterest voor 2022?

De trends voor 2022, en vooral de doelgroepen die deze trends populair gaan maken, zullen ons volgens Pinterest zeker verrassen. Gen Z, Millennials, Gen X en Boomers zullen allemaal op hun eigen manieren meer plezierige en rustgevende momenten in hun leven gaan weven. Een toename in zoekacties zoals How to protect your energy (+60%), Biophilic design bedroom (+100%), Summer lake aesthetic (+180%) en 3D cakes ideas (+60%) wordt door Pinterest zeker verwacht.

Benieuwd naar de andere trends die we volgens Pinterest in 2022 gaan tegenkomen? In het ’Pinterest Predicts 2022’ trendrapport vind je het volledige overzicht van de 10 trends en de bijbehorende voorspellingen per trend.

Accepteer cookies

TikTok

TikTok leidde ons ook dit jaar af met leuke challenges en luchtige content. Meer dan 1 miljard mensen over de hele wereld gebruikten de app om zich eindeloos te vermaken terwijl ze playbackten, nieuwe dansjes leerden, en nieuwe lifehacks ontdekten.

Dit jaar zette Tiktok niet alleen de meest virale TikTok-video’s per categorie op een rij, maar deelde het socialmediakanaal ook het Year on TikTok muziekrapport, met een overzicht van de artiesten, soundtracks en genres die 2021 domineerden.

Populairste TikToks en TikTokkers van het jaar

De TikTok-community heeft gesproken, en de meest populaire TikTok van het jaar is de video van totouchanemu, waarbij hij losgaat op ‘Stay’ van Kid LAROI en een drone om hem heen vliegt.

@totouchanemu

I may not have @maxtaylorlifts dumpy but I do have a drone.

? STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Accepteer cookies

Top 5 populairste TikTok-video’s van 2021 wereldwijd

 1. @totouchanemu – Dansen met een drone op ‘Stay’ van Kid LAROI
 2. @nathanevanss – ‘There once was a man’… De sea shanty die we onderhand allemaal (her)kennen
 3. @youneszarou – Een smakelijke kijk op fotografie
 4. @cunhalucass – Een standaard uitje naar het aquarium
 5. @a.z.yx – BRB, even mijn PFP veranderen

Top 5 populairste TikTok-video’s van 2021 in Nederland

 1. @k_passionate – Benieuwd hoe een zeeotter en jouw eigen lach samen klinken? Kijk dan deze video.
 2. @jongraz – Wat wordt het vandaag voor dag? Deze mopshond heeft het antwoord.
 3. @edsheeran – Repeteren, of toch een TikTok-video maken?
 4. @randyfeltface – Alleen op TikTok vind je een pop die een giraffe wortels voert.
 5. @noorstars – Op bezoek bij een familie met te veel huisregels.

Top 10 bekendste TikTokkers van 2021

 1. Charli D’Amelio
 2. Khabane Lame
 3. Bella Poarch
 4. Addison Rae
 5. Zach King
 6. Will Smith
 7. TikTok
 8. Kimberly Loaiza
 9. Dixie D’Amelio
 10. Spencer X 

Voor meer TikTok-hoogtepunten van 2021 kun je terecht op deze pagina.

GIPHY

We hebben het afgelopen jaar met gifjes uiteenlopende emoties op een net wat leukere én luchtigere manier overgebracht. Van blijdschap en puur plezier tot aan uitputting, ongeloof en irritatie. Alles kwam dit jaar voorbij.

De meest populaire gif van 2021 is de onderstaande gif van verveelde Stanley van ‘The Office’. De tweede meest populaire gif van het jaar is de gif van de uitgeputte tekenfilmfiguur Tom, en op de derde plek staat een geschokte reactie-gif van een van de deelnemers van ‘The Great British Bake Off’.

Bekijk hieronder de lijst van de andere meest populaire gifs van 2021, wie weet kun je er gelijk een paar naar je collega’s, vrienden en/of familie doorsturen!

Top 10 populairste gifs van 2021 wereldwijd

 1. ’Reaction’ By The Office
 2. ’Tired Good Night’ By HBO Max
 3. ’Oh No Reaction’ By The Great British Bake Off
 4. ‘Sad Lonely’ By Pokemon
 5. ‘Marvel Studios Reaction’ By Disney+
 6. ‘Happy Birthday Party’ By Discovery LA
 7. ‘Super Bowl Reaction’ By NFL
 8. ‘Laugh Reaction’ By NETFLIX
 9. ‘Happy Dance’ By Foodleg
 10. ‘Excited The Child’ By Disney+

Emoji

Tot slot is er dit jaar een nieuwe toevoeging aan onze lijst met hoogtepunten: de meestgebruikte emoji’s van het jaar!

Volgens de data van Unicode Consortium, de organisatie die emoji’s goedkeurt en ze daarna aan de wereld introduceert, is het gezicht met tranen (😂) wereldwijd de meestgebruikte emoji van 2021.

We gebruikten de ‘ik heb tranen van het lachen’ emoji zo vaak, dat het goed was voor maar liefst 5% van het wereldwijde gebruik van emoji’s. In 2019 was deze emoji ook al de meestgebruikte emoji van het jaar.

Het rode hartje (❤️) veroverde de tweede plek op de ranglijst (net zoals in 2019), en op de derde plek staat de andere variant van het gezicht met tranen, namelijk de ‘ik rol over de grond van het lachen’ emoji (🤣).

Top 10 meestgebruikte emoji’s van 2021 wereldwijd

 1. 😂
 2. ❤️
 3. 🤣
 4. 👍
 5. 😭
 6. 🙏
 7. 😘
 8. 🥰
 9. 😍
 10. 😊

Minst- en meest gebruikte emoji sub-categorieën

Unicode Consortium merkte daarnaast meerdere patronen op in de meest- en minstgebruikte emoji sub-categorieën. Zo worden de emoji’s in de sub-categorieën van lachende gezichten, planten en emoties het meest gebruikt, en gebruiken we de vlaggen van landen het minst. De meestgebruikte emoji van de categorieën transport, lichaamsdelen, planten, dieren en sport zijn hieronder op een rijtje gezet.

Meestgebruikte emoji van 5 populaire sub-categorieën van 2021 wereldwijd

 1. Transport: 🚀
 2. Lichaamsdelen: 💪
 3. Planten: 💐
 4. Dieren: 🦋
 5. Sport: 🤸

Hoewel we wereldwijd dezelfde emoji’s gebruiken, gaf Unicode Consortium ook aan dat we emoji’s altijd op verschillende manieren gebruiken en interpreteren, en dat de ranglijst daarom altijd in beweging blijft. We zullen dus tot eind volgend jaar moeten wachten om te zien of 😂 weer op de eerste plek staat!

Social media in 2022

Ben je na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig naar de socialmedia-trends van 2022 waar je absoluut rekening mee moet gaan houden? Sjef Kerkhofs blikt in zijn artikel alvast vooruit naar 2022 en deelt 7 belangrijke socialmedia-trends voor 2022 met je.