How to

Zo check je Instagram-statistieken voor Reels, Stories & posts

0

Als je echt wil weten hoe je het doet op Instagram, zul je af en toe je statistieken in de gaten moeten houden. Wie kijken je Stories? Worden je Reels bewaard? En hoeveel accounts heb je bereikt met je foto? Ik laat je zien hoe je bij je Insta-statistieken komt, voor Reels en Stories en posts!

Accepteer cookies

Statistieken bij posts

Zodra je een foto of een filmpje op Instagram hebt geplaatst, zie je onder je geplaatste post ‘view insights’ staan. Zie de video hierboven. Dit kopje is uiteraard alleen zichtbaar voor de eigenaar van de content. Je kunt hier zien hoeveel accounts je hebt bereikt, wat de interactie was en hoeveel likes, reacties en saves de post had. Daarnaast krijg je ook inzicht in hoeveel mensen je naar aanleiding van deze post zijn gaan volgen of je profiel hebben bezocht.

Dit kan je helpen bepalen of de inhoud van je posts waardevol is voor je volgers.

Statistieken bij Stories

Wist je dat je ook je statistieken van je Stories in de gaten kunt houden? En per story kunt zien wat je kijkers ermee ‘doen’? Om te weten hoe het zit met je bereik en interactie op een specifieke story, swipe je omhoog in de story.
Je ziet dan weer interactie zoals shares en replies, en profielactiviteit. Maar ook of je kijkers hebben doorgeklikt naar de volgende story, naar je eventueel toegevoegde link zijn gegaan, of weggeklikt hebben na het kijken van je story.

Enorm waardevol dus, om te bepalen of je storycontent aansluit!

Statistieken bij Reels

Zodra je een reel hebt gepost, kun je onder je geplaatste reel het kopje ‘view insights’ zien. Je komt dan op een soortgelijke pagina terecht als statistieken van posts. Hier kom je weer van alles te weten over je kijker: hoeveel likes en plays deze reel had op Instagram en Facebook, aantal likes en reacties, en ook belangrijk: hoeveel mensen deze reel bewaard hebben om later nog eens terug te kijken.

Zelf vind ik dat erg betekenisvol: als ik zie dat mensen mijn content bewaren, weet ik dat ze het waardevol vonden om later nog eens naar terug te gaan.

Je statistieken kunnen je dus enorm helpen om je doelgroep beter te leren kennen en te ontdekken of je posts, Reels en Stories passen bij je volgers. Ik zou dan ook zeker aanraden om minstens een keer in de week je statistieken te scannen.

De statistieken bij Instagram: hoe pak jij dit aan?

Ik ben benieuwd hoe jij Insta-statistieken toepast. Hoe vaak check jij ze? En stuur je je content bij op basis van je statistieken? Laat het hieronder vooral weten! Tot de volgende video!