Social media

Nieuw: Meta rolt Reels uit op Facebook

0

Meta heeft in 150 landen Reels voor Facebook uitgerold. Hierdoor kun je nu vanaf de Facebook-app, net zoals op Instagram, Reels maken en bekijken. De update is tegelijkertijd voor iOS en Android uitgerold. Dus als het goed is, kun jij er meteen mee aan de slag.

Meta laat in de nieuws-update weten: “Watching video is half of time spent on Facebook and Instagram, and Reels is our fastest growing content format by far.”

Met de kennis dat Facebook- en Instagram-gebruikers de helft van hun tijd op het platform naar video’s kijken, en Reels ook nog eens de snelst groeiende content-vorm op Instagram is, is het uitrollen van Reels voor Facebook natuurlijk een logische keuze.

Vergelijkbaar met Instagram Reels

De mogelijkheden voor Facebook Reels zijn vergelijkbaar met de mogelijkheden van Instagram Reels. Zo kun je onder andere:

  • audio toevoegen aan je video. Daarvoor heeft Facebook een speciale muziekbibliotheek toegevoegd. Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen audio opnemen en toevoegen aan de video of de audio van een andere Reel gebruiken om je eigen Reel te maken.
  • AR-effecten toevoegen.
  • je video opnemen met behulp van een timer en ‘countdown’, zodat je je Reel hands-free kunt filmen.
  • de snelheid van je video aanpassen.
  • meerdere video’s vanuit je eigen galerij achter elkaar zetten.

Heb je je Reel af en geplaatst? Dan is deze terug te vinden via ‘Watch’ en in de ‘feed’. Ook kun je Reel delen in een Facebook Story. Meta is nog bezig met het toevoegen van de functie om een Reel tegelijkertijd op je Instagram- en Facebookprofiel te publiceren.

Wil je meer tips voor het maken van Reels? Martine de Meijer legt in dit artikel uit hoe je hiermee aan de slag kunt. Aangezien de opties voor Instagram en Facebook vergelijkbaar zijn, kun je deze tips ook voor Facebook toepassen.

Voorbeelden van Facebook Reels

Ben je benieuwd naar hoe de Reels er op het platform uit komen te zien? Neem dan eens een kijkje op het account van creator Kurt Tocci (en zijn kat), schrijver Andrea Gibson of van het koppel Ling and Lamb. Aangezien Facebook Reels in de US al eerder beschikbaar was (september 2021), konden deze accounts hier al mee aan de slag gaan.

Twee afbeeldingen van Facebook Reels.

Bron: Facebook.

Mogelijkheden voor creators

Samen met het lanceren van Reels voor Facebook, heeft Meta ook een aantal nieuwe functies voor creators toegevoegd. Ze willen de creatie rondom nieuwe Reels steunen, door verschillende opties toe te voegen om geld te verdienen met je Reels. Meta heeft in het afgelopen jaar al aangegeven daar 1 miljard dollar in te gaan investeren. Dit geldt zowel voor Reels voor Instagram als voor Facebook.

Daarnaast kondigen ze aan dat er verschillende mogelijkheden komen voor het plaatsen van banner- en stickeradvertenties. Dus ook op die manier proberen ze makers te stimuleren om meer en hoge kwaliteit Reels te maken voor het platform.

Meer tips

Is het maken van Reels voor jou nog een ver-van-je-bed-show? Bekijk dan deze handige tutorial van Pelpina Trip.

Accepteer cookies

Wat denk jij, gaat Facebook Reels net zo populair worden als op Instagram?