Social media

Ein-de-lijk Reels inplannen: interessant voor bedrijven?

0

De focus van Meta is duidelijk: Instagram Reels. De ene na de andere verbetering rolt uit om de populariteit en effectiviteit van dit video-format te versterken. Inmiddels besteden Instagram-gebruikers 20%* van hun tijd aan het kijken, maken en delen van Reels. Maar als het aan Meta ligt, wordt dit alleen maar meer.

We weten het inmiddels allemaal wel: met Reels wil Instagram de aandacht wegsnoepen van het populaire TikTok. Het grootste deel van TikToks succes komt door het krachtige algoritme. TikTok weet je als geen ander in een fuik te trekken van precies dát wat jij wil zien. Lastig om tegenop te boksen. Meta moet dus flink aan de bak, en dat zijn ze inmiddels ook zeker aan het doen.

Reels inplannen via socialmedia-tools

28 juni kondigde Meta een Reels API-toegang voor platforms van derden aan. Daarbij werd de verwachting gedeeld dat dit vandaag (6 juli) wordt uitgerold naar alle Instagram-accounts. Met deze API-toegang kunnen gebruikers plan-platforms zoals HootSuite, Sprout Social en Later gebruiken om Reels in te plannen, te posten, aan te passen en te analyseren.

Accepteer cookies

Deze nieuwe optie maakt het voor bedrijven een stuk makkelijker om Reels te verwerken in de content-mix. Zodra je iets kunt inplannen en voorbereiden, is het makkelijker in te zetten. De verwachting (en wens vanuit Meta) is dat bedrijven door deze API-toegang vaker Reels gaan maken en delen.

Alle Instagram-videos worden een Reel?

Naast het introduceren van de API-toegang, trok nog een ander nieuwsbericht onze aandacht. Meta is een test aan het doen waarbij alle video’s die op Instagram worden gedeeld, worden getoond als Reel.

This is something we’re testing (and have been!) with parts of our global community. – Meta

Als je momenteel een video op Instagram wil plaatsen, kun je de keuze maken tussen ‘posten als post’ en ‘posten als Reel’. Als je je video als post plaatst, komt hij in je overzicht te staan en wordt hij gedeeld met je volgers. Als je je video als Reel plaatst, komt hij in het Reel-algoritme terecht, en is het dus maar de vraag wie je video langs ziet komen. Is dit gewenst?

Accepteer cookies

Daarnaast liet Mark Zuckerberg via zijn Instagram-kanaal weten dat ze een nieuwe ‘full-screen feature’ aan het testen zijn voor Reels. En net zoals TikTok, breidt Instagram de lengte-opties voor Reels ook steeds verder uit. Inmiddels is het mogelijk om Reels van 90 seconden te maken. De look and feel komt op deze manier dichter en dichter bij TikTok.

Reels inzetten voor je business

Meta probeert het met deze innovaties makkelijker en aantrekkelijker te maken voor bedrijven om Reels in te zetten. Maar de vraag blijft natuurlijk: gaan bedrijven dit ook echt vaker doen? Een Reel maken kost nou eenmaal meer tijd dan het maken van een post. En of die tijdsinvestering opweegt tegen wat je als bedrijf met een Reel bereikt …

Ik ben benieuwd! Staat ‘Reels’ ook op jouw to-do-lijstje? En zo ja, hoe hoog?

*Bron intro: TechCrunch