Social media

Facebook: van online jaarboek naar miljardenplatform [infographic]

0

Je zou het niet zeggen, maar het socialmedia-platform Facebook bestaat al 18 jaar. Ja, je leest het goed, bijna twintig jaar geleden lanceerde (toen) Harvard-student Mark Zuckerberg de website ‘TheFacebook’ om de traditionele jaarboeken van de universiteit in een online jasje te gieten. De rest dat volgde is geschiedenis en nu, bijna 20 jaar verder, is Facebook al jaren een van de populairste socialmedia-platformen wereldwijd. Een goed moment om een balans op te maken over de populariteit van het platform.

Facebook koning onder de socialmedia-platformen

Na een overzicht van interessante feiten en cijfers over Instagram, SnapChat en LinkedIn, deel ik nu een infographic van Oberlo die volledig in het teken staat van Facebook. Want ook daar zijn interessante statistieken over te delen die je wellicht nog niet kende. Wist je bijvoorbeeld dat op het platform Facebook maandelijks bijna 3 miljard gebruikers actief zijn? En dat dagelijks bijna 2 miljard inloggen om content met hun volgers te delen of hun tijdlijn te checken? Met deze getallen is Facebook, nog steeds en al enige jaren, hét socialmedia-platform van dit moment. Ze bereiken zo’n 59 procent van alle socialmedia-gebruikers.

Facebook voor bedrijven

Met zo’n groot bereik en populariteit, is het platform voor bedrijven en merken een interessant marketingkanaal om hun boodschap over te dragen en hun doelgroep te bereiken. Er zijn wereldwijd zo’n 200 miljoen kleine ondernemers die dit kanaal inzetten. En 86 procent van de Amerikaanse marketeers geeft aan Facebook te gebruiken voor advertentiedoeleinden. Het is dus geen wonder dat je veel gesponsorde berichten en advertenties voorbij ziet komen op je tijdlijn. En dat is kassa voor Facebook: in het laatste kwartaal van 2020 haalde het bedrijf 27,2 miljard dollar binnen aan advertentie-inkomsten.

Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over het platform Facebook? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Alhoewel sommige cijfers misschien al wat ouder zijn, is de infographic nog steeds interessant.

Facebook overzicht

Facebook overzicht

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.