Social media

10 socialmedia-trends om in 2023 rekening mee te houden [infographic]

0

Blijft Facebook het grootste platform? Is video nog steeds een goede contentvorm om in te zetten op social media? En waar legt TikTok dit jaar de focus op? De digitale wereld staat niet stil en dat is zeker niet anders bij de verschillende social-mediaplatformen. Maar wat kun je verwachten dit jaar? Welke socialmedia-trends gaan we (zeker) zien? En wat zijn voor jou als marketeer belangrijke aandachtspunten? We maken de balans op.

Ik TikTok het even…

Net als voor het jaar 2022, heeft Creatopy voor dit jaar de socialmedia-trends op een rijtje gezet. Om een goed overzicht te kunnen samenstellen hebben ze 13 experts gesproken en van hun verwachtingen een interessante lijst samengesteld van 10 trends die er in het jaar 2023 het meest toe zullen doen. Zo wordt verwacht dat TikTok ook in 2023 populair zal zijn en dat SEO een belangrijk aandachtspunt wordt om daarmee Google als nummer 1-zoekmachine te kunnen verslaan. TikTok zou met nieuwe functies en het verbeteren van huidige functionaliteiten prioriteit gaan geven aan zoeken op het platform. Zullen we later dit jaar meer horen ‘Ik TikTok het even…’? Daarnaast zullen korte video’s populair blijven om in te zetten als contentvorm op social media en zullen platformen als Facebook, Instagram, YouTube en Pinterest zorgen voor verbeteringen om TikTok te verslaan.

Meer behoefte aan privacy en contact met gelijkgestemden

Verder is de verwachting dat privacy een belangrijk onderwerp van gesprek zal zijn in 2023. En dat consumenten minder bereid zullen zijn om via cookies van social media-apps persoonlijke gegevens te delen voor een persoonlijkere ervaring van bedrijven. Daarnaast zullen consumenten behoeften hebben om meer in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Communities zijn het meest geschikt om dat op eenvoudige wijze mogelijk te maken en interessant voor merken om op in te spelen.

Nieuwsgierig naar alle 10 de socialmedia-trends voor 2023? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic met 10 socialmedia-trends voor 2023

Bron: Creatopy

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.