Content

10x populair: LinkedIn-clichés, arbeidsmarkttrends & ChatGPT als schrijfpartner

0

De belangrijkste trends voor de arbeidsmarkt en recruitment, opvallende updates voor ChatGPT en hoe je een marketingproject tot een succes maakt zonder groot budget… Ik mocht dit keer de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand september schrijven. Deze intro zou ik zo op LinkedIn kunnen posten, maar dat ‘mogen’ wordt toch wel als een cliché beschouwd (zie de nummer 2 van deze maand), dus laat ik dat maar niet doen. 😉

1. Arbeidsmarkt- & recruitmenttrends: dit heeft 2024 voor je in petto

Het cv gaat eraan, stelt Arjan Elbers (‘Recruitment Vakidioot): “Het cv is een document met opsommingen van dingen die ik nooit meer wil doen.” Wordt het tijd voor een andere vorm? Benieuwd naar alle trends en ontwikkelingen rondom arbeidsmarkt, aantrekkelijk werkgeverschap en recruitment? In dit overzicht lees je wat je te wachten staat in 2024.

2024 bron: meeboonstudio / Shuttertstock.com

2. Beste netwerk: deze 11 clichés willen we nooit meer zien op LinkedIn

“Ik heb getwijfeld of ik dit moet delen.” Je bent dit vast weleens tegengekomen in een post op LinkedIn. En zo zijn er meer clichés die je beter kunt mijden, we zetten er 11 voor je op een rij. Eens? 😉

Vrouw maakt stopgebaar ter illustratie van stoppen met LinkedIn clichés. Bron: Mix and Match Studio / Shutterstock.com

3. Bouw stap voor stap sterke backlinks met ChatGPT Plus

Hoe vind je meer kwalitatieve backlinks voor je site om je SEO te verbeteren? Wist je dat je daarvoor ChatGPT kunt inzetten? In dit artikel vind je een handig stappenplan!

Voorbeeld van een SEO-prompt voor ChatGPT.

4. In 9 stappen naar de perfecte briefing voor een nieuwe website

Frisse energie en mooie plannen voor een nieuwe website! Maar wat schrijf je in een briefing, en hoe zorg je ervoor dat je briefing écht volledig is? In dit artikel deelt Matthijs Roumen (September) een handig stappenplan.

Lees ook het eerste deel van deze serie: ‘De beste start voor je nieuwe website: de Discovery-fase‘.

Briefing voor website maken.

5. ChatGPT-updates: voice, afbeeldingen & toegang tot het hele internet

OpenAI heeft aangekondigd dat voice beschikbaar komt in ChatGPT. Ook kun je binnenkort afbeeldingen uploaden en zelfs laten genereren met een prompt. Daarnaast heeft ChatGPT straks toegang tot het hele internet en is de output dus actueel. Kim Pot (Info Support) praat je in dit artikel bij.

ChatGPT-updates

6. Algoritme-wijzigingen, branded content & 5 andere LinkedIn-updates

Wist je dat het algoritme van LinkedIn is veranderd? Of dat je nu branded content kunt plaatsen? In dit artikel lees je over 7 nieuwe LinkedIn-updates en -functies.

LinkedIn op laptopscherm - Bron_ BongkarnGraphic _ Shutterstock.com

7. Tijd voor een logo-makeover? Zo pakken bekende merken het aan

Een logo zorgt voor herkenbaarheid van je merk. Daar moet je dus niet te veel aan veranderen. Wil je toch een nieuw logo? Dan zijn dìt de meest voorkomende trends die jouw logo herkenbaar houden en toch vernieuwen.

Bureau met kleurstalen en toetsenbord ter illustratie van een logo make over bron shutterstock

8. ChatGPT als allround tekstpartner in je schrijfproces [+ handig voorbeeld]

AI wordt vaak ingezet om onderwerpen te genereren, maar het kan veel meer betekenen tijdens het schrijven van een artikel. Van onpartijdige onderzoeker tot kritische journalist, lees hier wat je er allemaal mee kan!

Toetsenbord van computer met telefoon erop

Afbeelding van: Pexels.com door Esmihel Muhammad

9. Geen Barbie-budget? 5 tips voor kostenefficiënte marketingprojecten

$150 miljoen. Dat budget kreeg het marketingteam voor de nieuwe Barbie-film. Al snel verschenen er talloze artikelen met tips over wat marketeers van Barbie’s marketingstrategie kunnen leren. Er zijn waardevolle inzichten uit te halen, maar ook kun je stellen dat bijna iedereen wel succesvol kan zijn met zo’n budget. Heb je minder geld te besteden? Lees deze 5 tips voor kostenefficiënte marketingprojecten om je doelen mee te bereiken.

Lege roze portemonnee ter illustratie van klein marketingbudget voor kostenefficiënte marketingprojecten

10. Verstevig je contentstrategie: zo analyseer je content van concurrenten [5 stappen]

Een belangrijke stap bij het formuleren van een contentstrategie is dat je naar de kansen voor je content kijkt. Je kunt daarbij de bestaande content waarmee je concurreert onder de loep nemen. In dit artikel lees je hoe je dat aanpakt.

Dit was de top 10 van september 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.