Online marketing

Negeer trends & nog 5 ‘goede’ zakelijke tips

0

Als ondernemer ben je natuurlijk altijd op zoek naar manieren om je bedrijf zo snel mogelijk de grond in te boren. Gelukkig met deze 6 ‘ijzersterke’ bedrijfsstrategieën, kun je dit doel in een recordtempo bereiken!

1. Luister nooit naar je klanten

Laten we beginnen met de gouden regel: luister nooit, maar dan ook nooit naar je klanten. Zij met hun constante feedback en klachten, zijn niets meer dan een hinderlijke onderbreking van je dagelijkse routine. Ze denken zeker te weten wat ze willen! Door ze volledig te negeren, zorg je ervoor dat je product of dienst zo min mogelijk aansluit op hun behoeften. Dit is een snelle route naar zakelijke irrelevantie, en dat is precies wat we willen.

2. Negeer trends & ontwikkelingen

Een andere sleutel tot falen is het volkomen negeren van trends en ontwikkelingen. De wereld om je heen verandert constant, maar dat betekent niet dat jij dat ook moet doen. Stilstaan terwijl alles beweegt, is de essentie van slecht ondernemerschap. Zie je nieuwe technologieën of veranderende marktbehoeften? Sluit je ogen en doe alsof ze niet bestaan. Zo geef je je concurrenten de kans om je makkelijk in te halen.  Man met hamer

3. Beweeg niet mee met de markt

Onvoldoende meebewegen met de marktontwikkelingen is een kunst op zich. Terwijl anderen zich aanpassen aan nieuwe realiteiten, blijf jij standvastig bij je verouderde werkwijzen. Wees koppig en laat je kernwaarden niet vertalen naar je bedrijfsstrategieën. Die waarden zijn toch maar loze woorden op een stuk papier. Wie heeft er consistentie nodig tussen wat je zegt en wat je doet?

4. Wees onduidelijk en inconsequent

Over niet doen wat je zegt gesproken, zorg ervoor dat je altijd onduidelijk en inconsequent bent. Beloftes zijn er om gebroken te worden, toch? Dit zorgt voor heerlijke verwarring en wantrouwen bij je klanten, medewerkers en leveranciers. Spreek jezelf vooral tegen, zowel in woorden als daden.

5. Negeer je medewerkers

De ideeën, ervaringen en inzichten van je medewerkers zijn ook volstrekt onbelangrijk. Vergeet niet dat een gedemotiveerd team de sleutel is om je bedrijf snel naar de afgrond te brengen.

6. Vermijd elke vorm van externe beoordeling

Critical friends‘ die je van feedback kunnen voorzien? Nee, bedankt. Wat weten zij nou van jouw unieke bedrijfsstrategieën om jouw bedrijf de afgrond in te helpen? Luister nooit naar iemand buiten je eigen echokamer. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf geïsoleerd en onaangepast blijft. Volg deze eenvoudige stappen en dan zul je zien hoe je bedrijf sneller dan ooit ten onder gaat. Mocht je toch zo eigenwijs zijn om de gegeven tips te negeren, dan kan dat wel eens het begin zijn van het toekomstbestendig maken van je bedrijf. De vraag is of je dat moet willen.