Infographic, Verdieping

Nederlandse marketeers gaan voor interactie [infographic]

0

Het nieuwe jaar is al weer ruim een maand oud. Voor sommige organisaties het moment om te kijken naar hun marketingplannen. Anderen zetten hun (nieuwe) plannen in werking. Vandaag in de serie Infographic Day een onderzoek naar de verwachte marketingbestedingen van Nederlandse marketeers in 2013.

Focus op interactie

In december 2012 en januari 2013 deden onderzoeksbureau Multiscope en pr-bureau LEWIS PR onderzoek onder 357 marketingprofessionals in Nederland. De resultaten van dit onderzoek presenteerden zij tijdens Marketing Pioneers 2013. Daarnaast maakten zij over de data de onderstaande visualisatie. Uit de studie van de bureaus blijkt dat voor Nederlandse marketeers interactie met klanten het belangrijkste marketingdoel dit jaar is. Ruim de helft van de ondervraagde marketeers geeft aan deze te willen vergroten. 47% van de respondenten geeft prioriteit aan het verhogen van de klantretentie en de verkoop aan bestaande klanten.

Marketingbudget blijft stabiel

Verder blijkt uit de resultaten dat bij het merendeel van de organisatie het marketingbudget gelijk blijft. Slechts 15% geeft aan het budget te vergroten, 17% gaat minder uitgeven aan marketing. De marketeers verwachten in 2013 meer budget te besteden aan social mediamarketing (35%), direct marketing (21%) en public relations (20%).

De rol van social media

Social media blijven belangrijke kanalen in marketingcampagnes; iets meer dan één op de drie marketeers verwacht in 2013 meer budget te besteden aan deze media. Gemiddeld geven zij 19% van het marketingbudget uit aan social media. Daarbij groeit de populariteit van Facebook en Google Plus onder de marketingprofessionals, ten koste van het sociale netwerk Hyves.

Contentmarketing in de lift

De marketeers besteden het budget in 2013 voor 18% aan contentmarketing. Ruim een kwart van de ondervraagden geeft aan hier meer in te willen investeren. De belangrijkste middelen die de marketeers voor contentmarketing inzetten zijn referentieverhalen (35%), blogposts (21%) en de resultaten van marktonderzoek (21%).

Wil je alle resultaten van het onderzoek over de verwachte marketingbestedingen bekijken? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Nederlandse marketeers focussen op interactie [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.