Event: Business & corporate blogs

0

Corporate blogKomende woensdag, 30 mei a.s,  staat in het Utrechtse Media Plaza het onderwerp Business & corporate blogs op de agenda. Samen met UPC (de praktijkcase van het Webcare team), Macaw (elke medewerker een eigen blog) en Lewis PR (over de business value van een corporate blog) mag ik daar presenteren over ‘the blogging business’.  Vier presentaties vol met praktijkervaringen en adviezen. Bezoekers van Frankwatching krijgen een korting op de toegangsprijs.

bloggerBusiness blogging is sinds het boek ‘Naked Conversations: how blogs are changing the way businesses talk with customers’ verscheen, veel in de media. Maar wat voor vormen van blogging heb je en wat hebben bedrijven er aan? Je hebt het verschil tussen corporate blogging (bloggen door bedrijven) en business blogging (wanneer het bloggen zelf de core business is). En het onderscheid tussen interne blogs (die gebruikt worden voor interne communicatie, kennismanagement en samenwerken) en externe blogs (die een rol spelen bij marketing, sales, service en PR).

Tijdens de sessie komen verschillende manieren aan bod om een blog in te zetten en wordt er ingegaan op de manieren waarop je naar de return on investment van een blog kunt kijken.  

Het programma van de middag is:

12.30 uur – Ontvangst met lunch

13.30 uur – Opening door dagvoorzitter Elco van Staveren, Media Plaza 

13.45 uur – Blogging is business door Frank Janssen, Frankwatching
Wereldwijd zijn miljoenen mensen er dagelijks mee bezig: blogging. Ook marketing- en communicatieprofessionals kunnen er niet langer omheen: blogging is business. Ik vertel er over mijn ervaringen met de verschillende vormen van blogging (corporate, blogging, business blogging, intern en extern) en geef  een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en toepassingen.

14.30 uur – Praktijkcase: Het webcare team van UPC door Gert Buist, Director Customer Order Handling UPC Nederland
Veel bedrijven bemoeien zich nauwelijks met webdiscussies over hun producten en dienstverlening. UPC is medio 2006 als een van de eerste bedrijven begonnen met een speciaal team dat zich bezighoudt met webdiscussie over de producten en diensten van het bedrijf. Het webcare team reageert actief op blogs en forums en biedt aan individuele klantproblemen op te lossen. Waarom doet UPC dit? Hoe is dit opgezet en welke knelpunten zitten hierin? Wat zijn de resultaten en zijn die ook meetbaar?

15.15 uur – Pauze 

15.30 uur – Praktijkcase: “Welkom bij Macaw: een netwerk account, een toegangspas en je eigen weblog” door Lisette Hoogstrate.
Interne, externe en corporate blogs. Macaw kent alle verschijningsvormen en gebruikt ze. Intern bloggen wordt bij Macaw bedrijfsbreed toegepast sinds medio 2003. Dit is inmiddels compleet ingeburgerd en een essentieel onderdeel van de Macaw organisatie. Vanaf januari 2006 kent Macaw ook een corporate blog. Maar: hoe begin je met bloggen als bedrijf, zowel intern als extern? Hoe houd je het in de hand? Wanneer is het een succes? En: wat levert het nu eigenlijk echt op? Of moeten er andere vragen gesteld worden?

16.00 uur – Wat is de business value van een corporate blog? door Mark van der Wolf en Jurriaan de Reu van Lewis PR
Zij bespreken een stappenplan dat de keuze om al dan niet een corporate blog te starten aanzienlijk eenvoudiger maakt. Alle belangrijke elementen komen aan bod: de business benefits van blogging, de benodigde investeringen in tijd en geld, de kracht van corporate blogs in verhouding tot alternatieve investeringen en eventuele randvoorwaarden die de slagingskans van een blog kleiner of juist groter maken. Kortom een must voor elke organisatie die overweegt om een blog te starten. Zie ook Blog als communicatiemiddel: wanneer wel en niet?

16.45 uur – Afsluitende vragenronde en vervolgstappen

17.00 uur – Borrel

Business & Corporate blogging vindt plaats op woensdag 30 mei a.s. in Media Plaza Utrecht. Bezoekers van Frankwatching krijgen € 50 korting op het event en betalen € 349. Wil je van deze kortingsactie gebruik maken, vul dan op het inschrijfformulier bij Couponcode ‘Frankwatching’ in.