How to

Picnic ´07 voor een zacht prijsje!

0

Picnic ´07Volgende week is het zover: van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september vindt Picnic ’07, de tweede editie van deze internationale Cross Media Week, plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Picnic is natuurlijk vooral bekend van het grote congres dat drie dagen lang plaatsvindt. Wat niet zo bekend is, is dat je ook zonder een kaart voor het grote congresprogramma aan vele speciale sessie en partnerevents kunt deelnemen. Want Picnic is niet alleen een congres, maar ook een soort festival dat voor het grootste gedeelte vrij toegankelijk is voor iedereen. Over een zacht prijsje gesproken…

Het Picnic festival is te bezoeken van van 24 tot en met 29 september. Een week lang staat het terrein van de Westergasfabriek (kijk ook eens naar deze schitterende NOB-videoanimatie) in het teken van creativiteit, innovatie en cross media.

Picnic Junior – vrij toegankelijk

Het begint met Picnic Junior. Dit is een seminar voor professionals uit het onderwijs, waar wordt getoond hoe nieuwe technologie die jongeren aanspreekt te integreren is in het onderwijs. Het seminar is vrij toegankelijk. Daarnaast worden er voor jongeren verschillende workshops georganiseerd.

Picnic Specials – gratis
Verder vinden er enkele Specials plaats, ook deze zijn gratis bij te wonen. Picnic Specials zijn interactieve expertmeetings en behandelen de meest relevante cutting edge topics.

Verder kan iedereen op 28 en 29 september gratis meedoen aan Come Out & Play, het Big Urban Game Festival. Real life games met de stad als speelveld.

Picnic Partner Events – vrij toegankelijk

Picnic is gastheer van een brede verzameling Partner Events, variërend van workshops, demo-sessies, seminars, tutorials, lectures tot master classes. Al deze evenementen zijn vrij toegankelijk. Naast de hierboven al genoemde evenementen, staan onder meer de volgende events nog op het programma:

Picnic – Uncork your brain!

Uncork your brain!Het is duidelijk: Picnic is een festival waar innovatie en creativiteit centraal staat. Er is iets voor ieder wat wils. Het festivalterrein is gewoon vrij te bezoeken, dus iedereen kan die fijne sfeer proeven. En dat hoeft dus niets te kosten, zo laat deze lijst met meer dan 60 vrij toegankelijke events zien. Voor alle gratis onderdelen moet je je wel even aanmelden via de site.

Accepteer cookies

Mocht er toch niet genoeg van je gading tussen zitten, dan kun je uiteraard altijd nog kiezen voor de betaalde conferentie. Die vind van 26 tot en met 28 september plaats. Het programma daarvan vind je hier: woensdag 26 september, donderdag 27 september en vrijdag 28 september. Een pass partout voor de hele conferentie kost € 950,- exclusief btw. Een dagpas kost € 495,- eveneens exclusief btw.

Verder kun je op de avonden van deze drie dagen de Picnic at Night feesten bezoeken, ‘met de hotste bands, dj’s en visuals’. Kaarten hiervoor kosten € 12,50.

Een hele week Picnic, ik heb er nu al zin in. Zoals Polle de Maagt het afgelopen maandag al zo mooi schreef: we gaan naar events voor de inhoudelijke verdieping, voot het netwerken, de gezelligheid en het ‘echt’ meemaken. Picnic ’07 moet je echt meegemaakt hebben. Al was het maar omdat er zoveel zonder toegangsprijs te genieten is. Ik denk er over om er een week lang mijn tentje op te slaan. Graag tot op de Picnic!