Video, How to

Hoe LinkedIn écht te gebruiken: tien gouden tips

0

In de serie “Online sociale netwerken”, deze week een interview met netwerkexpert Jan Vermeiren van Networking Coach.  Aan de hand van een tiental handige tips legt Vermeiren uit hoe LinkedIn optimaal benut kan worden en hoe dit populaire netwer kan helpen bij klantenwerving en personal branding.

Jan Vermeiren is oprichter van Networking Coach en schrijver van de Amazon-bestsellers “Let’s Connect” en “How to really use LinkedIn”. In dit laatste boek belicht hij de vele (vaak nog onbekende) mogelijkheden van LinkedIn.

Accepteer cookies

Hoewel al ruim 40 miljoen mensen een LinkedIn-account aanmaakten, vragen velen zich af: Wat moet ik er eigenlijk mee? En wat heb ik er eigenlijk aan? Volgens Vermeiren zijn er veel mogelijkheden waardoor LinkedIn zowel op zakelijk als op persoonlijk gebied veel efficiënter benut kan worden. Essentieel hierbij is wel dat je eerst duidelijke doelen stelt. “Als je geen doel hebt, dan heeft een tool als LinkedIn ook weinig zin.”

Interview: Gijs Daemen (Merge Media)

Van Merge Media verscheen eerder in de serie “Online sociale netwerken” een interview met mediahistoricus Huub Wijfjes over historische parallellen van online sociale netwerken. Met Rita Verdonk over haar “Politiek 2.0”. In de serie ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’. Hierin waren interviews te zien met René van Rijckevorsel van Elsevier, Ad van der Ree van Kassa, Edwin Valent van de VARA’ en NCRV’s stand.nl. Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’ naar hoe Seniorweb, 50plusser.nl, Plus Online en Omroep Max ouderen bereiken. Tot slot keken we in de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ naar hoe NCRV, MTV, Scholieren.com en FunX jongeren bereiken.