Infographic

B2B-marketeers succesvol met social media [infographic]

0

Social media worden vaak ingezet door marketeers die actief zijn in de business-to-consumer (B2C) sector. Maar ook voor business-to-business (B2B) organisaties geven deze toepassingen mogelijkheden. Vandaag in de serie Infographic Day een overzicht van het gebruik van social media door B2B-marketeers.

Social Media Marketing Industry Report

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Column Five en Marketo op basis van het onderzoeksrapport Social Media Marketing Industry Report 2012 van Social Media Examiner (pdf). Elk jaar verrichten zij een onderzoek naar het gebruik van social media. Aan de vierde editie hebben ruim 3.800 marketeers, voornamelijk uit de Verenigde Staten, meegewerkt.

B2B actiever op LinkedIn

In 2010 gaf 83 procent van de B2B-marketeers aan te participeren in social media. Twee jaar later is dit percentage gestegen naar 93 procent. De marketeers maken voornamelijk gebruik van Facebook (87 procent), LinkedIn (87 procent) en Twitter (84 procent).  Opvallend is dat er meer professionals in de B2B-sector gebruikmaken van LinkedIn dan B2C-marketeers. De ondervraagden geven aan graag te willen verdiepen in de mogelijkheden van Google Plus (70 procent) en weblogs (59 procent).

Goede resultaten

De toegenomen exposure (85 procent) en websitebezoeken (69 procent) zijn de meest genoemde voordelen van social mediamarketing door B2B-professionals. Andere voordelen die worden genoemd zijn het genereren van leads (58 procent), een betere positie in zoekmachines (55 procent) en betere verkoopresultaten (40 procent). Verder geven de B2B-marketeers aan goede resultaten te bereiken door social mediamarketing. Zo zegt 60 procent van de professionals een verbetering in de zoekmachineresultaten te merken en 56 procent geeft aan nieuwe zakenrelaties gevonden te hebben door social media.

Ben jij benieuwd naar de andere resultaten van het onderzoek? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Of download het onderzoeksrapport van Social Media Examiner met daarin alle resultaten van de studie.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.