Infographic, Onderzoek, Trends

De impact van social media op privé & business [infographic]

0

Met regelmaat verschijnen er infographics met daarin interessante feiten en cijfers over het gebruik van social media. Zo ook de onderstaande visualisatie van Jessica Draws. Het laat maar weer eens zien hoe social media op een vernieuwende wijze de wereld en het gebruik van internet veranderen. Een overzicht van recente statistieken van de belangrijkste social mediaplatformen van dit moment.

Impact op zowel ons privé-leven…

Zo blijkt uit de infographic dat Facebook het op twee na grootste land ter wereld zou zijn. En dat elke seconde iemand een profiel aanmaakt op LinkedIn. Wanneer Wikipedia een boek zou zijn, zou het meer dan twee miljoen pagina’s bevatten en zou het 123 jaar kosten om dit uit te lezen. In 2012 zijn per minuut 100.000 tweets verstuurd, 1684,478 berichten op Facebook gedeeld en 48 uur aan video’s op YouTube gepubliceerd.

…. als op business

Niet alleen particulieren besteden veel tijd aan social media. Uit de cijfers blijkt dat bedrijven minimaal 6 uur per week besteden aan het beheren van social media-platformen.  Ruim 90 procent van de marketeers zet social media in voor zakelijke doeleinden. Ook hebben we vertrouwen in de aanbevelingen die op social media geplaatst worden: 90 procent van de consumenten geeft aan deze te vertrouwen, in tegenstelling tot 14 procent die vertrouwen heeft in advertenties.

Kortom, social media hebben een belangrijke plaats ingenomen in het dagelijks leven van zowel particulieren als bedrijven. En dit zal de komende tijd niet afnemen. Wil je alle feiten en cijfers omtrent het gebruik van social media bekijken? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

De impact van social media - feiten en cijfers [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.