Carrière

Top 10: LinkedIn, brand roast & trends voor 2017

0

De eerste maand van het jaar zit er weer op en het voorjaar komt dichterbij. We blikken in dit artikel nog even terug op de top 10 best gelezen artikelen van januari. Zo publiceerden we twee artikelen in onze serie ‘brand roast’, die gelijk goed scoorden. In het kader van ‘nieuw jaar, nieuwe baan’ hielden we in de tweede week van januari een themaweek ‘carrière’. Ook dat leverde mooie artikelen op met veel interactie. Bekijk onze top 10 van januari.

1. 5 dingen die je beter niet (meer) kunt doen op LinkedIn

Ben je actief op LinkedIn? Dan moet je vooral géén standaard-uitnodigingen sturen naar die ene connectie. Hoe je dat wél slim aanpakt, en nog 4 andere tips in dit artikel dat deze maand als best werd gelezen.

2. Tijd om je LinkedIn-profiel op te frissen: 5 must-haves voor 2017

Wordt 2017 voor jou het jaar dat je op zoek gaat naar een nieuwe baan? Dan kan het vast geen kwaad om je Linkedin-profiel nog eens kritisch onder de loep te nemen. LinkedIn-expert Martine Meijburg vertelt hoe je jouw profiel optimaal inricht. Op naar die nieuwe baan!

3. De brand roast van Coolblue: een koelblauwe zesjesregen

CoolBlue is misschien wel een van de populairste merken van Nederland. Wie heeft er het afgelopen jaar niet iets besteld bij de blauw-oranje gigant? De complimenten voor hun service en branding stromen binnen. Is er dan niets wat beter kan? Toch wel! In deze brand roast vind je het antwoord.

4. Deze 6 trends bepalen de digitale wereld in 2017

De eerste dag van 2017 begonnen we gelijk met een knallend artikel: 6 trends die onze digitale wereld gaan bepalen. Ben jij bijvoorbeeld al helemaal bij als het gaat om kunstmatige intelligentie, virtual assistants en mixed reality? Lees je nog snel even in met dit artikel.

5. Online marketing: een terugblik & de trends voor 2017

Waar liggen de grootste kansen voor het komende jaar en hoe kun je jouw strategie en activiteiten daarop aanpassen? In dit veelzijdige artikel vind je alle belangrijke trends van 2016 op een rijtje, zodat jij er je voordeel mee kunt doen in 2017. Een hoop inspiratie en kansen dus!

6. Inspiratie nodig? Dit kun je leren van Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely is een favoriet merk hier op de redactie. Vooral de karamel-zeezout-reep is megapopulair! Maar het merk is niet alleen lekker, hun werkwijze is ook gerust bijzonder te noemen. In plaats van te streven naar een zo hoog mogelijk winst, wil het bedrijf chocolade eerlijk produceren. Daar doen ze álles voor. In dit artikel een interview met de CCO (Chief Chocolate Officer) van dit inspirerende merk.

7. Waarom niet-geoptimaliseerde sites boven jou eindigen in Google

SEO blijft een populair en interessant onderwerp. De volgende frustratie komt je vast bekend voor: je doet er alles aan om hoger in Google te eindigen, maar toch blijft een andere website bovenaan staan. En dat terwijl die website niet eens geoptimaliseerd is! Hoe dat kan, lees je in dit artikel.

8. Hoe mijn cv in één week bij 1200 geïnteresseerden belandde

Student Thijs wilde solliciteren bij CoolBlue. Om op te vallen tussen alle anderen ambitieuze studenten, besloot hij een website te maken waarin hij duidelijk liet zien waarom ze voor hem moesten kiezen. Bekijk zijn creatieve uitspatting en leer hoe ook jij zo’n mooie cv-website kunt maken!

9. De brand roast van NS: chronisch traag van begrip

Het is niet bepaald het meest geliefde merk van Nederland: de Nederlandse Spoorwegen. In deze brand roast wordt de NS deskundig gefileerd. Hoe kan het dat zo veel treinen vertraagd zijn? En hoe kan de NS haar imago verbeteren?

10. De metamorfose van een cv: zo stap je af van die saaie letterbrij

Na Thijs pakte ook Vincent het compleet anders aan met zijn cv. Minder tekst en meer afbeeldingen zorgden ervoor dat het een echte opvaller werd. Bekijk in dit artikel hoe hij dat deed. Misschien is het ook wel iets voor jouw cv?

Dit was ‘m alweer, de top 10 van januari. Februari staat voor ons in het teken van ons event Social Today en onze afgelopen themaweek social media! Daarover ongetwijfeld meer in de volgende top 10. Wil je ook nog terugkijken op de maanden hiervoor? Bekijk dan hier de top 10 van december en die van november.