Social media

Chatbots: zo gaan deze virtuele assistenten steeds meer voor je werken

0

De chatbot als virtuele assistent die antwoord geeft op je vragen. Je hebt er vast al veel over gehoord. Hoe werken chatbots nou en op welke manieren kan een chatbot je nu al helpen? In deze video vertel ik er meer over.

Je maakt vast wel eens gebruik van WhatsApp, Slack of Facebook Messenger. Bedrijven gebruiken deze social messengers ook steeds meer, voor customer service, verkoop of om een afspraak met je te maken. Een chatbot kan zo’n gesprek automatiseren.

Chatbots draaiden eerst vooral op ‘regels’. Hierdoor was lang niet ieder antwoord dat je kreeg relevant. Maar nu artificial intelligence steeds meer opkomt, word je als klant steeds meer op je wenken bediend. Sterker nog, chatbots worden ook steeds meer zelflerend. En dat scheelt tijd!

Chatbots helpen je op weg

Een slimme chatbot kan je direct op weg helpen. Ze helpen nu bijvoorbeeld met het aanvechten van parkeerboetes, je meterstanden doorgeven en ze helpen vluchtelingen met een asielaanvraag. Een lange procedure die advocaten eerst uren tijd kostte, kan een chatbot zó voor je doen. Gewoon, via Facebook. En helemaal gratis!

Accepteer cookies