Content

Ali Niknam over lancering bunq Premium: “We hebben een fout gemaakt.”

0

Ondernemers maken fouten, dit overkomt iedereen. Zo was onlangs de lancering van bunq Premium volop in het nieuws. De lancering ging – op z’n zachtst gezegd – niet helemaal lekker. Klanten klaagden op social media en journalisten sprongen er bovenop. Maar wat was er aan de hand, waar ging het mis en hoe zit het nou echt? Ik sprak met Ali Niknam, CEO van bunq.

Mensen die vaker naar de Frankwatching-podcast luisteren, weten dat ik wel houd van disruptieve bedrijven. Bedrijven die zich afzetten tegen de gevestigde orde en maling hebben aan “hoe het nou eenmaal hoort”. Denk bijvoorbeeld aan supermarkt Picnic die de hele bestaande markt van supermarkten “as we know it” omgooit.

Een ander disruptief concept waar ik heel blij van word is bunq. De nieuwe bank van Ali Niknam (ook oprichter van TransIP), die alles wat we weten en kennen van banken overboord gooit en met een stel programmeurs en ict-nerds om een wit vel papier is gaan zitten om te bedenken: als wij nu from scratch een bank zouden beginnen, hoe zou die bank er dan uitzien? En dát zijn ze vervolgens gaan bouwen.

Luister jongens, we hebben gewoon een fout gemaakt. Maar weet wel, een heleboel andere mensen zijn er (met Premium, red.) gelukkig mee.

bunq Premium

De reden dat ik dit keer met Ali in gesprek ga, is de lancering van bunq Premium. Klanten uitten hun ongenoegen op social media, en journalisten pikten de klachtenregen op. Bunq publiceerde vervolgens een mea culpa.

Ali is in de podcast open over het maken van fouten en hoe ze er bij bunq mee omgaan: “Het fundamentele is niet of we wel of geen fouten maken. Er worden overal fouten gemaakt. Maar hoe we omgaan met het feit dat we een fout hebben gemaakt – en dat ik ook een fout heb gemaakt – is veelzeggend voor bunq. Ik denk dat we dit goed gecorrigeerd hebben.”

Nieuwsgierig geworden? Je beluistert dit en meer in de podcast.

Accepteer cookies

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rij.

Abonneer je op de podcast via:

Accepteer cookies