Content

Ontwikkel een optimale contentstrategie [10 artikelen]

0

In de overload aan informatie wil je je doelgroep niet zomaar bedelven onder nog meer content. Je wil betekenisvolle content delen die je klanten verder helpt, en tegelijkertijd ook bijdraagt aan jouw doelen. Maar hoe doe je dat? Het start met je contentstrategie.

In oktober besteedden we extra aandacht aan contentstrategieën met ons featured topic. Heb je iets gemist? We zetten alle artikelen even handig voor je op een rijtje.

5 ingrediënten voor toekomstbestendige content

Allereerst is het goed om even stil te staan bij het platform waarop jij je content publiceert. Moet dat nog een tijdje mee kunnen? Dan is het van belang dat je niet inspeelt op de eisen van nu, maar juist op die van de toekomst. Hoe gestructureerd is jouw content? En is het bijvoorbeeld mogelijk je content beschikbaar te maken via API’s?

kruiden

Trend: een social platform als leidend kanaal in je contentstrategie

Denk je aan platform waarop je content publiceert, dan denk je al snel aan een website als leidend platform binnen die strategie. Toch zijn er steeds meer organisaties die kiezen voor een owned socialmedia-kanaal als leidend platform van een contentstrategie. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Kim zette ze op een rij.

Social media

Zo reist je contentstrategie met de klant mee

Hoe realiseer je een contentstrategie die inspeelt op alle fases van de customer journey, met meetbaar resultaat? En ook nog eensimm gebaseerd op door data gedreven inzichten uit verschillende databronnen? In dit artikel vind je vragen die je jezelf kunt stellen bij de eerste opzet van je contentstrategie.

Zo maak je een contentstrategie die omzet oplevert

Ook Nico Oud vindt dat elk stuk content dat je produceert, een functie in de funnel zou moeten hebben. “Het fenomeen contentmarketing is zo gehypet dat een groot deel van de bedrijven geen seconde stilstaat bij wat het doel ervan is”, schrijft hij. Contentmarketing moet bijdragen aan jouw doelen, en niet een doel op zich zijn. Je doel zou ‘omzet genereren’ kunnen zijn, maar voor een non-profit bijvoorbeeld ook bewustzijn creëren rondom een bepaald onderwerp.

contentmarketingstrategie

Chaos in je contentstrategie? Breng structuur aan met het REAN-model

Ieder bedrijf is uniek en er bestaat geen vast stramien voor de perfecte contentmarketingstrategie. De perfecte strategie bestaat waarschijnlijk niet eens. Maar wat zeker is: elke contentstrategie is gebaat bij structuur.

REAN-model en contentstrategie

Cornerstone content: op naar een steengoede positie in Google

Cornerstone content, ook wel pillar content genoemd, is content die de hoeksteen vormt voor je website. Dit is dé plek met de belangrijkste, informatiefste en beste content van je website. Vanaf deze pagina verwijs je naar andere pagina’s met meer informatie over bepaalde onderwerpen. Het helpt je hoger te scoren op belangrijke zoekwoorden. Zo’n pagina maak je niet zomaar, want een pagina mag gerust tussen de 3.000 en 10.000 woorden tellen. Schrik je daarvan? Met dit artikel heb je alle handvatten om een steengoede cornerstone-pagina te maken!

cornerstone content

Contentcuratie: de zin, onzin en must-do’s

Contentcuratie staat te boek als schaamteloos gejat en fantasieloos knip- en plakwerk. Maar het kan wel degelijk een waardevol onderdeel zijn van een content- of marketingstrategie. Maar het is meer dan samenvatten, citeren of bijeenbrengen van informatie: de meerwaarde ligt in het toevoegen van níeuwe informatie, of het nu een mening, gezichtspunt, visie of argument is. In dit artikel lees je 4 voordelen van contentcuratie en de 3 basisprincipes als je ermee aan de slag gaat.

contentcuratie

6 stappen om engaging content te creëren [infographic]

Het is een grote uitdaging voor marketeers om aantrekkelijke content te maken voor hun lezers. In dit artikel vind je een infographic van Digital Marketing Phillipines, met daarin een stappenplan. Maak je content bijvoorbeeld persoonlijk(er), zodat je inspeelt op de gevoelens van je doelgroep. Of wat denk je van het toevoegen van visuele elementen, zodat je content aantrekkelijker wordt? Hier zie je alle tips.

Content header

Met deze social sharing-strategie regent het straks shares

Een onderdeel van engagement is natuurlijk de mate waarin je artikel gedeeld wordt. Maar hierin ben je niet volledig afhankelijk van anderen, vindt Peter Boots. Als je zelf aandacht besteedt aan deze 4 zaken, krijg je vrijwel elk stuk content gedeeld. De springplank, verpakking, het affiche en het promotieteam zijn van groot belang. Zet jij ze al optimaal in?

Waarom je er niet komt met alleen een contentstrategie

Oké, dan heb je een contentstrategie opgesteld. Wat doe je er vervolgens mee? In veel bedrijven belandt hij ergens op de plank. Vaak zijn het lijvige documenten met een hoog theoretisch gehalte. Dan blijkt: zonder plan van aanpak is de kans niet erg groot dat de strategie wordt uitgevoerd. Tussen de strategie en de uitvoering zit nog een aantal stappen. Een contentmodel om je daarbij te helpen, vind je in dit artikel.

contentstrategie

Op de hoogte blijven?

Wil je nooit meer een artikel missen over contentstrategie? Abonneer je op het onderwerp via de overzichtspagina. Dan krijg je een mailtje als we een nieuw artikel publiceren over dit topic.