Social media

Vakantiegangers opgelet! Dit is het LinkedIn-nieuws van deze zomer

0

Terwijl jij en wij lekker aan het strand zaten, is er bij LinkedIn de afgelopen zomer driftig doorgewerkt. De aankondigingen en uitrol van nieuwe functionaliteiten, aanpassingen en data vlogen ons in juli en augustus om de oren. In dit artikel hebben we de meest relevante nieuwtjes voor je samengevat. Let’s have a look!

Voicemail

Om LinkedIn nog persoonlijker te maken, kun je sinds 26 juli in de messenger van de mobiele app spraakberichten opnemen en versturen. Handig! En het werkt verbazingwekkend makkelijk.

  1. Ga naar je berichtenbox.
  2. Stel een nieuw bericht op of open een lopende conversatie.
  3. Druk op het microfoontje.
  4. Spreek je bericht in.
  5. Verzenden maar!

voice message linkedin

Funksioni i përkthimit live

Zoals je in het Albanees kunt lezen, is de vertaalfunctie van LinkedIn live. In je tijdlijn welteverstaan. Om een tekst te vertalen klik je simpelweg op de wereldbol bij automatic translation in een update.

In het voorbeeld hieronder wordt de Nederlandse tekst vertaald in het Engels omdat Sebastiaan zijn taal zo instelde. Vervolgens kun je de kwaliteit van de vertaling beoordelen met een aantal sterren.

vertaalservice linkedin

Copy & paste

We spotten dit in de app: tegenwoordig kopieer je heel makkelijk een citaat uit Pulse (lees: een LinkedIn-blog). Vervolgens deel je hem direct op LinkedIn. Om citaten te selecteren, druk je in het artikel je vinger op het scherm. LinkedIn neemt de link naar het Pulse-artikel meteen mee.

copy-paste linkedin

LinkedIn-Groepen 3.0

LinkedIn blaast zijn groepen eind augustus nieuw leven in. Op basis van feedback van gebruikers integreert het platform groepen in de timeline. Ook zie je nu meldingen in het berichtencentrum én, wat heel fijn is, je kunt straks ook video’s posten in groepen, posts editen en je groep beheren via de app. Lees voor een uitgebreider verhaal dit artikel over het bereik en de zichtbaarheid van LinkedIn-groepen.

Aantal leden stijgt flink

LinkedIn blijft maar groeien. Inmiddels zijn er wereldwijd 575 miljoen leden. Opvallende ontwikkelingen zijn de flinke groei sinds de laatste rapportage in mei in India (+3 miljoen), China (+1 miljoen) en Brazilië (+1 miljoen).

In de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) was LinkedIn nog nooit zo populair met 12 miljoen leden. Momenteel voert Xing er met 13 miljoen leden nog de boventoon als zakelijk netwerk. Maar hoelang nog?

members linkedin

Top 10 Company Pages 2018

Op 13 augustus maakte LinkedIn de 10 beste Company Pages van 2018 bekend. En hoewel er valt af te dingen op de totstandkoming van deze lijst, kunnen sommige bedrijven jou als marketeer de nodige inspiratie geven. Check de complete top 10 in deze blog.

Meldingen voor je bedrijfspagina

Meldingen over bedrijfspagina’s zijn voor beheerders nu meteen op de homepage te zien. Een kleine, maar waardevolle, wijziging. Je kunt de meldingen ook nog steeds via het ‘ik’-icoontje vinden. Eigenlijk zat deze functie eerst te verstopt om gebruiksvriendelijk te noemen. Deze nieuwe feature is dus erg welkom!

meldingen bedrijfspagina's linkedin

Showcase pagina’s zelf verwijderen

Maakte jouw bedrijf één of meerdere showcase pagina’s aan? Hoe succesvol zijn deze? De functionaliteit, ontwikkeld om verschillende doelgroepen van een bedrijf aan te spreken met op maat gemaakte content, kwam bij veel bedrijven nooit écht van de grond. Oorzaak? De pagina’s zijn relatief onbekend. Bovendien vergt het de nodige tijd om zo’n pagina goed te beheren en door te ontwikkelen.

Het verwijderen van zo’n pagina was in het verleden een lastig proces. Je moest contact zoeken met LinkedIn. Maar sinds een aantal weken kunnen beheerders dit gewoon zelf. Ga naar de beheeromgeving van jouw showcasepagina, klik rechts op ‘admin tools’, et voilà.

showcase pagina verwijderen linkedin

Overigens zijn er wel voorbeelden van bedrijven die showcase pagina’s goed inzetten. Bekijk bijvoorbeeld deze pagina voor IT security professionals van Dell of, iets dichter bij huis, deze pagina voor ‘de industrie’ van Technische Unie.

Campaign Manager op z’n kop

Iedereen die gebruikmaakt van de LinkedIn Campaign Managermoest even wennen, de functionaliteit kreeg deze zomer namelijk een complete make-over. Zo is er een nieuwe navigatiebalk, selecteer en analyseer je diverse campagnes sneller én overzichtelijker, zijn de zoekmogelijkheden verbeterd en kregen de rapportages een flinke impuls.

campaign manager linkedin

Profiel make-over

De manier waarop je eigen LinkedIn-blogs en -activiteiten worden weergegeven in je profiel is verbeterd. Je ziet nu grotere weergaves van blogs en verfijndere activiteiten (likes en commentaren).

profiel linkedin

Verschillende functies bij één bedrijf

Ook in je werkervaring deed LinkedIn een kleine maar fijne aanpassing in je profiel. Carrière gemaakt bij een bedrijf? Dan bevatte je persoonlijke profiel tot voor kort een enorme opsomming van je verschillende functies bij dat bedrijf. Nu ziet het er als volgt uit.

functies linkedin

Je hoeft hier zelf niks aan te doen. LinkedIn paste onze loopbanen bij respectievelijk Delta Lloyd en Zwitserleven automatisch aan in onze profielen.

Sales Navigator Deals

Ook de Sales Navigator kreeg weer een impuls. Deze keer introduceerde de functie ‘Deals’ zich. Volgens LinkedIn “een effectieve manier voor salesteams om hun pipeline te beheren en risico’s te verminderen”. Ontdek in deze video hoe het werkt.
linkedin zomer

Missen we nog wat?

Het gaat momenteel zo snel bij LinkedIn, dat tijdens de publicatie van deze blog vast alweer nieuwe dingen te melden zijn. Wat vind jij van al deze ontwikkelingen bij LinkedIn? En zagen we nog iets over het hoofd? We horen het graag!