Content

Best of september: Gartner, humor in content & influencer marketing

0

De aandacht voor influencer marketing groeit. Dat merken we bij Frankwatching ook, want in de top 10 van de afgelopen maand vinden we maar liefst 2 artikelen over dit onderwerp. Ook populair: de toegevoegde waarde van humor in content, 30 voorbeelden van hoe je Stories zakelijk inzet en dé 5 tech-trends voor de komende jaren. Welk artikel zet jij op je leeslijst?

1. Gartner voorspelt: dit zijn de 5 tech-trends voor de komende jaren

De grens tussen mens en machine vervaagt. Dat blijkt ook uit dit artikel van collega Linda, waarin zij dé 5 tech-trends volgens Gartner voor de komende jaren op een rij zet. Biotech, 5G, connected homes… wat kunnen we nog meer verwachten?

2. Minder fouten & meer kwaliteit met het Marketingcommunicatiemodel

Omdat er nog geen model bestond voor de communicatie van marketing, ontwikkelde auteur Olaf er zelf één. Een model dat het doel van communicatie combineert met de doelen van marketing en reclame. Én met het doel dat de klant voor ogen heeft. Een praktische handleiding voor starters, en een toets voor meer ervaren marcommers.

model marketincommunicatie header

3. Waar opdrachtgevers het zuur van krijgen

Misschien ken je het wel. Je bestelt in het buitenland een taxi om zo snel mogelijk bij het hotel te komen. Uiteindelijk duurt het ritje geen half uur – zoals Google Maps aangaf – maar doet de chauffeur er een klein uur over. “Zo voelt werken met externe online ICT-internetbureaus nogal eens.” Waar krijgen opdrachtgevers nog meer het zuur van?

4. Humor in content is serious business

Met humor kun je jouw business extra onder de aandacht brengen. Vaak wordt het nog gewaardeerd ook. Maar waarom durven bedrijven dan niet? Auteur Kelly vertelt je wanneer humor een slimme zet kan zijn – en wanneer het minder gepast is. En leer ook van Praxis en bol.com!

Humor in content

5. 30 voorbeelden om Instagram Stories zakelijk in te zetten [infographic]

Instagram Stories biedt voor bedrijven een mooie kans producten of diensten aan de man te brengen. Maar hoe maak je als organisatie nu slim gebruik van dit platform? Een antwoord op die vraag + inspirerende voorbeelden uit de praktijk vind je in dit artikel (met infographic!) van auteur Bianca.

6. De populariteit van Facebook daalt [onderzoek]

Pew Research Center deed onderzoek onder Amerikaanse Facebook-gebruikers van 18 jaar of ouder. Niet schrikken, maar 42 procent gaf aan een Facebook-pauze van een paar weken of meer te hebben genomen. En 26 procent gooide zelfs de app van zijn telefoon. Zit jij eigenlijk nog op Facebook? En hoe zit het met de rest van Nederland?

facebook verwijderen smartphone

7. In drie stappen naar werkelijk effectieve content

Als je als bedrijf met content aan de slag wil, is het belangrijk eerst te weten wat voor soorten content er eigenlijk bestaan. Daarna kun je dan bepalen welk soort content het best bij jou en je business past. Lees meer in het artikel van auteur Christine!

8. LinkedIn: 7 inzichten voor succesvolle posts in B2B

Gebruik beeld, test uit en voorkom een wear-out-effect. Het zijn drie van de zeven inzichten die auteur Anke met jou als Frankwatching-lezer deelt als het gaat om factoren die het succes van een LinkedIn-post bepalen. Welke punten zijn nog meer de moeite van het onthouden waard?

linkedin header

9. Influencer marketing, dat kun je makkelijk zelf! [7-stappenplan]

Waarom zou je influencer marketing uitbesteden als je het ook zelf kunt? Met het kiezen van het juiste kanaal, het opstellen van een duidelijke briefing en het meten van je resultaten, kom je al een heel eind!

10. Marktplaatsen voor influencer marketing: voor elk budget een bereik

En als we het dan toch over influencer marketing hebben… ken jij bijvoorbeeld Linkpizza en Hulc al, als zogenaamde self service-platforms? Daarop kunnen adverteerders en influencers onderhandelen over bijvoorbeeld de prijs van influencer marketing, zonder tussenkomst van bureaus. Iets voor jou?

We zijn er alweer doorheen! Welke artikelen scoorden goed in de maand augustus (en horen dus zeker tussen je favorieten te staan)? De top 10 van die maand vind je hier. Tot begin november!