Content

Best of augustus: verdienmodellen, trends, teams & copywriting

0

Ook deze maand blikken we bij Frankwatching terug op de 10 bestgelezen artikelen van de afgelopen weken. En traditiegetrouw boden we jou als Frankwatching-lezer ook deze zomer een overzicht van dé trends en tips op het gebied van social media, content en online marketing en communicatie. Die drie summerreads vind je deze maand ook terug in de top 10. Welke must-reads waren nog meer jullie favoriet?

1. Dit wordt het verdienmodel van WhatsApp

Zo booming als WhatsApp is, zo slecht gaat het met Facebook. Reden genoeg voor het platform een verdienmodel aan WhatsApp te verbinden. Say hello to WhatsApp Business! Maar wat kun je daar als organisatie nu precies mee? Auteur Milou legt het je uit.

WhatsApp Business

2. Social media: dé trends & tips voor de tweede helft van 2018

Ook deze zomer verzamelden we, speciaal voor jullie, dé tips, trends & tricks op het gebied van social media. In dit artikel delen we onder meer dé manier om het algoritme op social media te verslaan. Ook praatten we je bij over de (creatieve) mogelijkheden van Instagram Stories, over de zin en onzin rondom ‘Bye Bye Facebook’ én gaven we je hét ultieme overzicht van socialmedia-afmetingen!

Summerreads-social-media-header-1

3. Elektrisch rijden: flinke hobbels op de weg

Volgens de ambities uit de Energieagenda verbruiken we in 2050 geen fossiele energie meer. Elektrisch rijden moet tegen die tijd eerder regel dan uitzondering zijn volgens auteur Rob, maar is dat wel realistisch? Waar staan we eigenlijk als het om elektrisch vervoer gaat? En hoe zit het met die laadpalen?

4. Communicatie & content: dé trends & tips voor de tweede helft van 2018

In aanvulling op het overzicht van dé trends, tips & tricks op het gebied van social media, gaven we je in augustus ook een inkijkje in de must-reads op het gebied van communicatie en content. Van IGTV tot hypertargeting. Van het CONTENT-model naar lineaire content en de gemeente Zutphen. En van tips voor het schrijven van een populaire blogserie naar wat we massaal verkeerd doen bij het werven van nieuwsbriefabonnees.

summerread

5.  11stedenzwemtocht: kijkje achter de schermen bij het PR-team van Maarten van der Weijden

Maarten van der Heijden leverde in augustus een fantastische prestatie door met een zwemtocht van 55 uur en 163 kilometer miljoenen euro’s op te halen voor kankeronderzoek. Mensen raakten niet uitgepraat over de heldhaftige actie van de olympisch kampioen. En terecht. Wat kunnen we leren van het PR-team van Maarten?

6. Kleuren en karakters: stel het ultieme team samen

Welke kleur ben jij? Dat klinkt misschien als een gekke vraag, maar aan elk individu is in principe een kleur (sterker nog: vaak meerdere) toe te wijzen. Die kleuren verklaren dan weer waarom we bepaald gedrag vertonen. Een veelgebruikte methode die inzicht geeft in gedrag met kleuren, is de IPU-profielanalyse of DISC-methode. Auteur Dorien legt uit wat welke kleur inhoudt en welke combinaties het best werken. En, welke kleur(en) ben jij?

7. Online marketing: dé trends & tips voor de tweede helft van 2018

En ook op het gebied van online marketing is er de afgelopen tijd veel gebeurd. Wat kun je precies met de nieuwe Google Search Console? En met Instagram Shopping? Welke 10 tijdloze SEO-tips kunnen we je geven? En wat heeft de komst van de GDPR voor Frankwaching betekend? Lees je in een paar minuten helemaal bij dankzij dit artikel!

8. Zo schrijf je een prachtige LinkedIn-samenvatting die klanten aantrekt

Er wordt volgens auteur Johan nog te weinig geïnvesteerd in de LinkedIn-samenvatting. Een gemiste kans, zo vindt hij. Johan geeft je 5 tips én een bonustip voor het optimaliseren van jouw LinkedIn-samenvatting. Wat was voor jou een eyeopener?

vintage typemachine

9. Featured Snippets: met jouw website bovenaan in Google

Bovenaan staan in Google, dat willen we allemaal. Featured snippets kunnen je helpen die toppositie te bereiken! Featured snippets geven consumenten op een overzichtelijke manier antwoord op hun brandende vragen. Hoe maak jij optimaal gebruik van de featured snippets?

Google Shopping & AdWords

10. Gebruik begrijpelijke taal op je website

‘Wat gebeurt er als iemand de teksten op je website niet begrijpt? Hij verliest zijn interesse. Hij wordt geen klant bij je. Zo loopt ook jouw bedrijf elke dag klanten mis’, aldus auteur Jessie. Daarbij heeft bijna één op de vijf mensen moeite met lezen en schrijven. Tijd voor begrijpelijke taal op je website!

vrouw lezen

Tot zover de top 10 bestgelezen artikelen van augustus! De top 10 van juli vind je hier. Met welke tips ga jij meteen aan de slag? 🙂