Content

Top 10: socialmedia-trends, 25-urige werkweek & de komst van Amazon

0

Trends in social media en contentmarketing, de 25-urige werkweek en het IT-fiasco van Lidl & SAP. De populairste artikelen van oktober gaan over uiteenlopende topics. Hoe bereid je je webshop voor op Amazon? Wat zijn de uitkomsten van het Nationaal E-mail Onderzoek? En hoe ziet de customer experience eruit in 2030? Je leest het in deze top 10.

1. De 25-urige werkweek is eigenlijk best logisch

De 25-urige werkweek, er wordt mee gewerkt en geëxperimenteerd. En het concept houdt de gemoederen bezig, zo blijkt uit de comments op dit artikel van Vincent Mispelblom Beyer. 25 uur per week werken, ook iets voor jou?

agenda productiviteit

2. IT-fiasco Lidl & SAP: hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Doorgespoeld geld. Verspild. Poef. The money is gone. Vijfhonderd miljoen euro. Dat is veel geld.” Auteur Joost Steins Bisschop belicht in zijn column het IT-fiasco van Lidl & SAP. Het is volgens hem leerzaam om de toelichtingen en reacties van betrokkenen op dit fiasco te lezen. Welke patronen zijn hierin te ontdekken?

3. Tien onmisbare socialmedia-trends voor 2019

Social media verschuift naar e-commerce en stories zijn de nieuwe maatstaf. Het zijn 2 van de socialmedia-ontwikkelingen die auteur Sjef Kerkhofs beschrijft in zijn jaarlijkse trendartikel. Lees de 8 andere trends én een terugblik op 2018 in zijn artikel.

4. Amazon komt eraan: voorkom dat jouw webshop het loodje legt

Het kan ieder moment gebeuren: de komst van Amazon naar Nederland. Wat betekent dat voor Nederlandse retailers en webshops? Auteur Marco Coninx voorziet een slagveld.

amazon op smartphone

5. Contentmarketing in 2019: 10 trends die het verschil maken

Om organisaties warm te maken voor betere en meer onderscheidende content, bundelden 10 Belgische en Nederlandse experts de belangrijkste trends voor 2019. Met als resultaat het eerste contentmarketing-trendrapport. De highlights lees je in dit artikel.

laptop

6. De nummer 1-fout die ondernemers maken in hun LinkedIn-updates

Hoe je een LinkedIn-update schrijft die wél mensen in beweging brengt? Dat vertelt auteur Johan Stevens je maar al te graag. Een tipje van de sluier: “Voor een succesvolle LinkedIn-update, voor goede copy, is het essentieel dat je met name verliefd bent op je potentiële klant. Op zijn verhaal, zijn vraag.”

mobiele generatie

7. De customer experience in 2030

De afgelopen tien jaar is de manier waarop we shoppen volledig op de schop gegaan. Toch staat de hele revolutie nog maar in de kinderschoenen. Hoe ziet de klantbeleving er over nog eens een goede tien jaar uit? Mark de Bruin neemt je mee in de kenmerken van de customer experience in 2030.

customer experience 2030

8. Zoekwoordenonderzoek uitvoeren alleen voor SEO? Wat een onzin!

Zoekwoordenonderzoek wordt vaak aan SEO en SEA gekoppeld, maar dit is onterecht. Het kan namelijk ook waardevolle inzichten bieden op heel andere vlakken. Zo helpt het je bij het in kaart brengen van de buyer journey en het laat je de taal van je doelgroep spreken. Peijke Jansdaal deelt hiernaast nog 2 andere inzichten.

research

9. Nationaal E-mail Onderzoek 2018: 72% Nederlanders koopt na e-mails van webshops

72% van de Nederlanders koopt na e-mails van webshops en de smartphone is het populairste device om e-mails op te lezen. Het jaarlijkse Nationaal E-mail Onderzoek is verschenen en het blijkt dat e-mail nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de consument. De resultaten van het onderzoek lees je in dit artikel van Mark van den Berg.

smartphone email

10. Blockchain is niet levensvatbaar

Als je het auteur Onno Hansen-Staszyński vraagt is blockchain waarschijnlijk niet levensvatbaar. Om welke bedreigingen gaat het? En wat zijn (mogelijke) oplossingen?

blockchain

Dat was ‘m! De top 10-artikelen van oktober 2018. De top 10 van de maand september vind je hier. Tot begin december!