Content

10x populair: betweterige taalregels, TikTok & tips bij auteursrecht

0

Welke erin gestampte taalregels kunnen overboord? En hoe zorg je voor meer engagement op Facebook en een geweldig (slechte) website? Met deze populairste artikelen van augustus ben je weer helemaal op de hoogte.

1. ‘Aantal is enkelvoud!’ en nog 5 betweterige taalregels die je mag vergeten

Aantal is enkelvoud!’ ‘Geen komma voor en!’ Veel aangeleerde taalregels zijn te streng of simpelweg verzinsels. Wouter van Wingerden ruimt in dit artikel misverstanden uit de weg.

Een van de reacties: “Bedankt, Wouter. Leuk artikel! Je maakt hiermee ook duidelijk dat taal leeft en het gebruik ervan verandert. In mijn schooltijd was het summum: een hoofdzin met 4 bijzinnen verstaanbaar schrijven. Ik schrijf zo niet meer. Zulke teksten wil ik ook niet meer lezen. Ik blijf jouw artikels volgen.”

Taalregels

2. Social media: dé trends & tips voor de tweede helft van 2019

Met dit artikel over social media start je de (gevoelsmatig) tweede helft van het jaar goed. Je kunt na afloop met een frisse blik werken aan je kanalen, strategie en influencer marketing.

3. Digital marketing: dé trends & tips voor de 2e helft van 2019

Ook dit artikel helpt je verder voor de laatste maanden van het jaar, met hierin aandacht voor de belangrijkste ontwikkelingen en must-reads over digital marketing. Zo ben jij helemaal klaar voor de eindrace naar 2020.

summerreads zwembad

4. Je eigen tekst redigeren in 10 simpele stappen

Een tekst redigeren? Met dit stappenplan van auteur Jessie van Loon weet je zeker dat je geen enkel puntje op de i vergeet.

Een comment op het artikel: “Heel fijn, Jessie. Hier ga ik wat aan hebben. Je eigen tekst houdt zich ook precies tot wat je eigen tien tips zegt. Ik heb hem dus in één teug uitgelezen. Waarom? Omdat ie inhoudelijk prettig blijft boeien.”

Tekstredactie in 10 stappen

5. Haal meer uit Facebook met deze 7 tips voor gratis engagement

Er zijn genoeg gratis mogelijkheden om de betrokkenheid van je Facebook-fans te verbeteren. Denk aan de inzet van polls, video of een Facebook-groep. In dit stuk vind je 7 tips waarmee je de betrokkenheid op Facebook stimuleert, zonder dat het je geld kost.

engagement op facebook

6. Zorg dat je bezoekers je website geweldig (slecht) vinden: 10x jullie ’advies’

In zijn eerdere artikel gaf auteur Imgerd Friso 10 tips waardoor alle bezoekers je website geweldig (slecht) vinden. Lezers deelden zo veel extra (slechte) tips onder zijn read, dat hij wel een tweede versie moést schrijven. Met daarin tips als: ‘decoreer je homepage met een video (van een MB’tje of 600)’, en ‘vertel vooral dat je jong en dynamisch bent’.

website-slecht

7. Zo maak je jezelf onweerstaanbaar met copywriting [5 tips]

Johan Stevens schrijft nu precies een jaar voor Frankwatching. Een reden voor hem om de 5 leukste schrijftips van die periode te delen. Een van de reacties: “Ik heb hardop gelachen. Bedankt voor de tips, erg nuttig!”

onweerstaanbaar

8. Tien tools die het leven van de socialmedia-marketeer makkelijker maken

De voordelen van tools voor social media: je kunt vooruit werken, tijd besparen en de perfecte timing kiezen. Mylène Bouwman deelt er 10 (zoals Tailwind, Later & Coosto) en in de reacties onder het artikel vind je er nog meer.

9. Auteursrecht: voorkom een boete & bescherm je eigen content

Een aantal foto(stock)bureaus en fotografen zijn op jacht. Ze willen schadevergoeding voor de inbreuken op hun auteursrecht. Terecht. Als er tenminste wel sprake is van een inbreuk en dat is lang niet altijd het geval. In dit artikel tips om te voorkomen dat je onterecht een schadevergoeding betaalt.

Contentrecht

10. Waarom TikTok razendpopulair is onder jongeren

Legio tieners die backflips maken, bizarre dansjes doen en lipsyncen op een grote pop- of R&B-hit. En dat allemaal in korte video’s van 15 seconden. Maaike Kessels praat je bij over het nieuwste socialmedia-fenomeen: TikTok.

TikTokBen je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.