Contentmarketing

Haal het beste uit videomarketing: 100+ statistieken & feiten [infographic]

0

90% van de personen die een productvideo bekijkt, zegt dat dit helpt bij het maken van een aankoopbeslissing. En 64% van de consumenten is eerder geneigd om een product te kopen na het bekijken van een productvideo. Waarom maakt dan nog maar 9% van de kleine bedrijven gebruik van YouTube? Gelukkig zien steeds meer bedrijven de voordelen van videomarketing. Staat het ook op jouw marketingkalender?

De impact van video’s is inmiddels niet meer te ontkennen. Het helpt bedrijven bij het vergroten van de naamsbekendheid, verhoogt effectiviteit van marketingstrategieën en laat het aantal verkopen stijgen. Meer dan de helft van de bevolking bekijkt iedere dag een online video. Iedere dag. En daar komt nog bovenop dat 80% van de kijkers zich nog een maand lang een videoadvertentie herinnert. Welk bedrijf wil dit nou niet?

Video wordt steeds vaker verkozen boven het lezen van een tekst. En het zijn niet alleen de millennials waarvoor dit geldt. Wereldwijd en over alle generaties wordt er steeds vaker gekozen voor video’s. Het lezen van een advertentie is zó 2015. Tekst uit, video in!

YouTube-kanaal voor je bedrijf

Iedere dag surfen er meer dan 30 miljoen bezoekers naar dit videoplatform. Dat nog maar 9% van de kleine bedrijven op YouTube te vinden is, is dus ook best vreemd. Helemaal omdat YouTube, na Google, de grootste zoekmachine is. Beschikbaar in 91 landen en in maar liefst 80 verschillende talen. Daar wil je toch gevonden worden?

Wist je dat Facebook, Instagram en Pinterest eerder het gedrag van vrouwen beïnvloeden, en YouTube en Twitter het gedrag van mannen? Als je doelgroep dus (voor een deel) bestaat uit mannen, is het zeker de moeite waard om YouTube mee te nemen in je marketingplannen van dit jaar.

Wist je dat websitebezoekers langer blijven rondhangen als je zelf in de video’s voorkomt? Dit verhoogt namelijk je geloofwaardigheid, bouwt het vertrouwen bij de consument op en het maakt het makkelijker om de bezoekers meer over je bedrijf te leren. Bijvoorbeeld over de sfeer, de werkwijze en met welke medewerkers ze in contact zullen komen.

Zichtbaar op social media

Een goede ontwikkeling: op alle socialmediakanalen zie je steeds meer bedrijven langskomen. 74% van de internetgebruikers volgt ook een of meerdere merken via social media. Alleen op TikTok blijven bedrijven nog een beetje achter. Dit platform bestaat natuurlijk ook wat minder lang, er zijn een aantal privacy-issues en de doelgroep bestaat uit jongeren tussen de 11 en 19 jaar.

Wist je dat 67% van de online consumenten eerder een aankoop doet na het zien van een productvideo op social media? En 85% van de consumenten tussen de 18 en 45 jaar heeft al een keer een product gekocht na het zien van een video.

Focus op mobiele gebruikers

Eenmaal besloten dat je aan de slag gaat met videomarketing? Vergeet dan niet om het ook optimaal in te zetten voor mobiele gebruikers. Meer dan 75% van de personen die online video’s kijken, doet dit namelijk via een mobile screen.

Wist je dat een van de videotrends voor 2020 is dat er steeds meer verticaal gefilmd gaat worden? Zo creëer je namelijk de meest mobielvriendelijke videocontent.

Nog steeds niet overtuigd over de impact van videomarketing? Of misschien weet je nog niet op welk kanaal je video wil gaan inzetten? Bekijk dan eens deze uitgebreide infographic van review42.

Infographic over videomarketing: 100+ statistieken en feiten op een rij.

Fan van infographics?

Je vindt er meer in onze serie ‘Infographic Day‘. Dit is een verzameling van handige infographics over online en social. Zoals bijvoorbeeld: