Social media

Dit moet je weten over influencer marketing op Instagram [infographic]

0

Influencer marketing. Voor sommige bedrijven is het een ver-van-mijn-bed-show. Andere organisaties vergroten hun budgetten en gaan vaker op zoek naar bloggers en vloggers om hun producten of diensten te promoten. De verwachting is dat in 2020 het inzetten van influencers alleen maar verder zal groeien. Daarbij springt een kanaal uit het oog: Instagram!

Instagram is al jaren een van de populairste socialmedia-platformen wereldwijd. Uit onderzoek blijkt dat Instagram het platform is met de grootste groei in 2019. Er zijn 5,6 miljoen Nederlanders die beschikken over een Instagram-account, waarvan 3,4 miljoen dagelijks inloggen om updates en Stories te bekijken. Geen wonder dat bedrijven mogelijkheden zien om jonge influencers in te zetten voor hun merk of bedrijf. En met succes.

Instagram populair influencerkanaal onder bedrijven én consumenten

Mocht jouw organisatie op verkenningstocht zijn in de wereld van influencer marketing, dan is de onderstaande infographic van FourStartzz Media een kijkje waard. Daaruit blijkt dat Instagram het populairste influencer-platform is voor marketeers. Instagram laat daarmee YouTube en Facebook achter zich. Niet alleen onder marketeers is Instagram een favoriet kanaal. Van de consumenten geeft 65% aan zijn of haar favoriete influencers op Instagram te volgen. Met name onder vrouwelijke socialmedia-gebruikers is het platform populair.

Hoe zetten bedrijven en influencers Instagram in?

Bij het plaatsen van influencersberichten op Instagram zijn Stories favoriet. Bijna driekwart van de marketeers geeft de voorkeur aan Instagram Stories. Het geeft hen meer zichtbaarheid en bekendheid. Daarom publiceren organisaties meer stories dan ooit.

Opvallend is wel dat influencers iets minder actief zijn geworden in de afgelopen jaren. In het aantal geplaatste berichten is een daling waar te nemen. De verwachting is dat dit jaar influencers circa 2 berichten per week zullen plaatsen. Dat was in 2016 nog circa 3.

Benieuwd naar de feiten en cijfers over influencer marketing op Instagram? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Influencer marketing op instagram in 2020.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.