Content

10x populair: tools voor online meetings, thuiswerktips & gevolgen coronacrisis

0

Het coronavirus houdt inmiddels de hele wereld in z’n greep. In Nederland werken we zoveel mogelijk thuis. Veel artikelen die massaal op Frankwatching worden gelezen, staan dan ook in het teken van de problemen waar we nu tegenaan lopen. Crisiscommunicatie, thuiswerken, online meetings houden, kinderen die zich vervelen, marketingbudgetten herzien… Dit waren de populairste artikelen van maart!

1. Elf tools voor videobellen & online meetings

Skype, Houseparty, WhatsApp, Whereby, Zoom, Jitsi… Welke tools zijn er om mee te videobellen? Welke tools zijn handig voor meetings, en welke nou juist meer voor online gezelligheid? M’n collega Sanne zette 11 tools op een rij, en heeft ook meer tips vanuit de community toegevoegd.

12 online tools voor videobellen & online vergaderen

2. Aan huis gekluisterd met de kids? 22 leuke én educatief verantwoorde tips

Door het coronavirus zijn de scholen en opvanglocaties momenteel gesloten. Kinderen zitten thuis, maar hoe kun je ze bezighouden zonder ze de hele dag voor de tv te zetten (en natuurlijk hun schoolwerk te laten maken)? Gemma deelt (inmiddels meer dan) 22 leuke, educatief verantwoorde tips met je. Check vooral ook de comments voor meer tips!

Aan huis gekluisterd met de kids? 22 educatieve tips om (gratis) online te doen

3. Corona & AVG: hoe zit het met privacy in geval van een epidemie of pandemie?

Hoe zit het eigenlijk met de privacy van werknemers in het geval van een epidemie of pandemie, zoals het coronavirus? Jitty van Doodewaerd gaat in dit artikel op onderzoek uit. Wat blijkt: werkgevers mogen besmettingen niet registreren (maar kunnen nog wel een aantal andere zaken doen).

corona privacyEven een tip tussendoor: we hebben de speciale ‘Coronavirus & thuiswerken‘-pagina in het leven geroepen, waar je allerlei handige artikelen, kennis en tips vindt!

4. Vier types harde werkers: hoe werk je slimmer? #nevernotworking

Dat hard werken steeds meer een issue wordt, blijkt wel door de toename in burn-outs en depressies. Wat voor type harde werker jij bent, bepaalt hoe je dit aan kunt pakken. Want hard werken is niet gezond. Je moet slimmer werken in plaats van harder.

5. 12 tips voor een productieve werkdag [infographic]

Hoe zorg je voor een productieve werkdag? Met deze mooie infographic heb je altijd 12 handige timemanagement-technieken bij de hand. Socializen en onderbrekingen nemen bijvoorbeeld al snel een derde van je werkdag in beslag. Het is dus niet handig om je dag vol te plannen en hier geen ruimte voor te laten.

Tips voor een productieve werkdag.

6. Online marketing & corona: verandering in consumentengedrag

Wat zijn de implicaties van de coronacrisis voor online marketing? Naast veel financiële onzekerheden, biedt het ook kansen voor consumenten en marketeers. Zo kun je bijvoorbeeld een verandering in bestedingsbedrag, zoekgedrag en socialmedia-gebruik verwachten en daarop inspelen.

thuiswerken corona online marketing

7. 3 dingen die je beter anders kunt doen als je thuis werkt

Die vele thuiswerkdagen kun je nu goed gebruiken om zaken eens anders te doen. Om te experimenteren en te ontdekken hoe jij productiever en slimmer kunt werken. Mirjam Wiersma deelt 3 tips.

Thuiswerken met kat naast laptop.

8. ✔️Checklist crisiscommunicatie: zo ga je om met het coronavirus

Wat communiceer je als je bedrijf stil komt te liggen of als er iets verandert in je service? Hoe blijf je top-of-mind en relevant voor je doelgroep? Om je te helpen met de crisiscommunicatie rondom het coronavirus, vind je in dit artikel een handige checklist!

Checklist crisiscommunicatie: zo ga je om met het coronavirus

9. Vergaderen met webcam: praktische tips om goed over te komen

Ineens zit je in allerlei digitale vergaderingen en moet je tegen een scherm praten. Hoe zorg je ervoor dat je persoonlijk blijft in zo’n onpersoonlijke, digitale omgeving? Hoe kun je jouw boodschap goed overbrengen tegen een camera? Pelpina deelt 6 handige tips met je, waaronder: zorg voor goed licht.

Vrouw vergadert met webcam op de bank.

10. Coronacrisis & marketingbudgetten: 7 slimme overwegingen

In deze onzekere tijden kun je als marketeer de boodschap krijgen dat er in je budget gesneden wordt. Als het minder gaat met je bedrijf, hoe ga je dan slim met je marketingbudgetten om? Niels deelt 7 adviezen met je om over na te denken.

coronacrisis marketingbudgetten

Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.