Nieuws

10x populair: Bas Smit, Google Web Stories & ingrijpende veranderingen Analytics

0

Wat kun je leren van Bas Smit en zijn schildpaddenactie? Moet je al aan de slag met de grote update van Google Analytics? En hoe werd de CoronaMelder-app ontwikkeld? Dit – en meer – lees je in de populairste Frankwatching-artikelen van de maand oktober.

1. Bas Smit laat zien dat je als merk vaker ‘gewoon iets goeds’ moet doen

In een tijd waarin Instagram-influencers vooral het nieuws halen door twijfelachtige hashtags en polariserende uitspraken, laat Bas Smit zien dat het ook anders kan. Zijn nieuwste actie leverde hem een miljoenenbereik op aan free publicity en (belangrijker) een opbrengst van meer dan 600.000 euro voor het Prinses Máxima Centrum. Volgens auteur Douwe Anema  is dit een duidelijke boodschap aan alle merken in Nederland: doe als merk wat vaker ‘gewoon iets goeds’!

De schildpad van Bas Smit, Freek.

2. Ingrijpende veranderingen in Google Analytics: wat is nieuw?

Als je met Google Analytics werkt, heb je de melding misschien al gezien. Er komt een nieuwe versie aan (GA4). En wat voor een! Bo Lansdaal (Analytics & Ads expert bij Sumedia) laat je in dit artikel alvast zien wat de wijzigingen inhouden en waar je op moet letten.

google analytics 4 aanpassingen

3. Google komt met Web Stories: maak visuele verhalen SEO-proof

Nog een update van Google. De zoekmachine komt met Web Stories, vergelijkbaar met de stories die je al van social media kent. Deze content zie je straks overal terug in de zoekresultaten van Google. Wat is het, en wat kun je er allemaal mee? Laat je inspireren door de voorbeelden en ga er zelf mee aan de slag.

Zoekresultaat van het zoekwoord 'Disqus Indexing'

4. Meer verkopen? Met deze 25 schrijftips schrijf je 100% krachtiger

Krijg je veel bezoekers op je website? Dat is fijn. Maar als ze niet doen wat je wil, heb je er weinig aan. Rutger Steenbergen (SEO-copywritingexpert en trainer bij Frankwatching) deelt 25 handige tips die je helpen om meer te verkopen.

schrijven toetsenbord verkopen

5. De top 8 meestgemaakte fouten in Google Analytics

Google Analytics geeft je ontzettend veel informatie, maar dan moet je het wel goed gebruiken. Voorkom dat je de fouten uit dit artikel maakt. Waaronder: Analytics verkeerd installeren, werken met maar één weergave en de interne zoekfunctie niet doormeten.

Google analytics

6. Op deze tijden scoren jouw social posts het best [infographic]

Als jij de socialmedia-kanalen van je bedrijf bijhoudt, plan je waarschijnlijk met regelmaat berichten in. Maar hoe weet je welke tijden op welke platformen het beste werken? Deze infographic helpt je op weg. Al moet je het natuurlijk ook altijd zelf blijven testen. 😉

Social media tijdstip

7. The making of CoronaMelder: een app voor heel Nederland

De CoronaMelder was (en is) veel in het nieuws. Hoe werd de app gemaakt? En wat kwam er allemaal bij kijken? Dat lees je in dit uitgebreide, unieke kijkje achter de schermen. Volg alle stappen en ontwikkelingen om tot een app voor heel Nederland te komen.

CoronaMelder

8. Geef je een Zoom-training? Elke 7 minuten interactie [+ 16 andere tips]

Bij een online training moet alles anders: de interactie, de opdrachten, de timing, de slides, de opening, energizers… In dit artikel vind je 17 tips voor een bak energie en grote glimlach bij de deelnemers.

Een reactie: “Goed artikel wat in ieder geval mensen laat nadenken over het ontwerp van hun virtuele sessie. Ik denk dat al deze tips net zo goed bruikbaar zijn voor face2face workshops.”

Zoom-training

9. Onvergetelijke marketinglessen die ik leerde van de fatale fouten van bedrijven

Tropicana verloor 20% van zijn omzet na de rebranding van de verpakking. En Bloomingdales werd (terecht) aan de schandpaal genageld voor copy in een catalogus. In dit artikel een paar lessen die je van fatale fouten kunt leren.

fouten website

10. 7 tips om werk te maken dat blijft verkopen

Je focus zou niet óf op het maken, óf op het vermarkten van je product of dienst moeten liggen, aldus Aaron Mirck. Een focus op allebei is belangrijk om werk te maken dat langer dan een seizoen verkoopt.

werk geld brainstormBen je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.