Social media

Nieuwe feature op Instagram: FAQ [zo gebruik je het]

0

Het is vanaf nu mogelijk om FAQ’s of veelgestelde vragen in te stellen voor business-accounts op Instagram. Waarom zou je hier gebruik van moeten maken? En hoe? Dat lees je in dit artikel.

De laatste tijd is Instagram veel bezig met het ontwikkelen van nieuwe functies. Nu beschikbaar: veelgestelde vragen, ofwel FAQ’s. Deze functie maakt het mogelijk om vragen die jij vaak krijgt in te stellen als sjablonen. Hierdoor is het eenvoudig voor jouw potentiële klanten om een vraag te stellen. Het enige wat zij hoeven te doen, is klikken op de vraag die zij aan jou willen stellen.

Instagram neemt steeds meer trekjes van Facebook Messenger over. In september 2020 kondigde Facebook aan dat meerdere Instagram-gebruikers de optie zouden krijgen om te upgraden naar een nieuwe inbox. Deze beschikt over diverse functies geïnspireerd door Facebook Messenger. Je kunt bijvoorbeeld de chatkleur veranderen, en ook is het mogelijk om te communiceren via de afzonderlijke apps. Dit betekent dat je via Facebook Messenger een bericht kunt versturen naar iemand die Instagram-chat gebruikt. Een voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van apps, en deze dus niet hoeft te downloaden.

Het is nu dus al mogelijk om de veelgestelde vragen te installeren op jouw Instagram-business-account. Krijg je vaak vragen over jouw producten of diensten? Dan is deze functie ideaal om te gebruiken.

Hoe werkt de functie veelgestelde vragen op Instagram?

Direct aan de slag met deze functie? Zo maak je veelgestelde vragen aan:

  1. Ga naar het menu (de drie streepjes rechtsboven in je profiel)
  2. Klik op Instellingen
    Screenshot telefoon met Insta.Screenshot Instellingen Instagram.
  3. Ga naar bedrijf (winkel-icoon)
  4. Klik op veelgestelde vragen, en druk op de blauwe knop: ‘Instellingen’
    Instagram screenshot.FAQ Veelgestelde vragen.Veelgestelde vragen instellen Instagram.
  5. Voeg je vraag toe en klik op opslaan. Op het moment dat je vragen wil aanmaken, zul je zien dat het mogelijk is om maximaal vier vragen toe te voegen. Deze worden weergegeven aan het begin van een gesprek met andere Instagram-gebruikers.
  6. Stap 6: Kies voor ‘vragen weergeven’. Klaar!

Een vraag toevoegen Instagram FAQ. Instagram FAQ Veelgestelde vragen.

 

Zoals je ziet is het erg eenvoudig om de vragen in te stellen. Zo maak je de communicatie met jouw (potentiële) klanten al een stuk gemakkelijker!

Heb jij de functie al beschikbaar?