Content

10x populair: Mailchimp-alternatieven, dt-fouten & Instagram stopt met de swipe-up

0

De vakantieperiode en komkommertijd is voorbij en de pepernoten liggen weer in de winkel. Heb je afgelopen weken even op de pauze-knop gedrukt en ben je bang dat je iets hebt gemist? We zetten de top 10 populairste Frankwatching-artikelen van augustus voor je op een rij. Over GDPR-proof Mailchimp-alternatieven, dt-fouten en meer.

1. De 5 beste alternatieven voor Mailchimp (wél GDPR-proof)

Het bericht dat software uit de VS en dus ook het veelgebruikte Mailchimp niet aan de AVG voldoet, zorgde voor veel onrust. Welke software of maildienst mag je dan wél gebruiken? Linda Passies ging samen met Charlotte Meindersma op zoek naar goede alternatieven die (tot op zekere hoogte) gratis te gebruiken én privacy-vriendelijk zijn. In de reacties gaat de discussie nog even verder, dus die zijn interessant om nog even door te nemen.

Mailchimp logo.

2. Dt-fouten: de top 13 (en hoe je die ongelukjes vermijdt)

‘Iedereen maakt dt-fouten – zelfs bij de beste speller verschijnt of verdwijnt weleens ten onrechte een d of t’, begon Wouter van Wingerden zijn artikel. Daarom kan het geen kwaad om af en toe even terug in de digitale schoolbanken geworpen te worden om de regels weer op te frissen. Zodat de kans op deze dt-ongelukjes in jouw teksten weer wat kleiner is.

Afbeelding bij artikel over dt-fouten.
3. Instagram stopt met swipe-up, hoe moet je nu een link toevoegen?

Het zal even wennen zijn. Na jarenlang omhoog vegen, verdwijnt de swipe-up-link in Instagram Stories. De functie wordt de komende tijd voor alle geverifieerde accounts en accounts met meer dan 10.000 volgers uitgerold. Zij krijgen daar de link-sticker voor terug. In dit artikel lees je hoe de nieuwe link-sticker werkt en waarom Instagram deze keuze maakt.

De swipe-up functie van Instagram.

4. 7 tips om elke dag om 15:00 uur klaar te zijn

In Zweden weten ze het allang: minder werken werkt. Want een minder lange werkdag of werkweek zorgt ervoor dat werknemers hun tijd effectiever inzetten en meer gedaan krijgen in minder tijd. Durf jij het experiment aan? Deze tips zijn een mooi begin om tijd te gaan besparen.

Foto van koffie bij artikel over productiviteit op werk.

5. Online marketing: dé trends & tips voor de tweede helft van 2021

Bijlezen over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in online marketing? In deze Summerread praat collega Tineke Pauw je bij. Daarbij vroeg ze ook een aantal vakgenoten hoe zij halverwege 2021 kijken naar de ontwikkelingen op het gebied van B2B-marketing, SEO en de voorbereidingen op een cookieloze toekomst.Foto van sinaasappels ter illustratie bij artikel over online marketing.

6. Hoe kom je van die k*tklant af?

Je hoopt natuurlijk dat je nooit in de situatie terechtkomt dat je van een van je klanten af wil, of zij van jou. Maar het gebeurt wel. En daar lees je maar weinig over. Net als over het juridische gedoe wat daarbij komt kijken. In dit artikel lees je wat je rechten zijn en hoe je je nu al kan voorbereiden, mocht de situatie zich voordoen.

Header met vuilnisbakken bij artikel over vervelende klanten

7. 10 schrijftips voor e-mailteksten die wél scoren

De copy van een e-mail is minstens zo belangrijk als het design. Worstel jij regelmatig met die teksten en kunnen jouw e-mails wel een opfrisbeurt gebruiken? Met deze tips til jij jouw e-mailcampagne naar een hoger niveau.

e-mail header

8. 4 kenmerken voor de ideale digital marketeer & zo test je ze

Is jouw organisatie op zoek naar een digital marketeer? Dan wil je een ‘miss-hire’ natuurlijk voorkomen. Matthias Laqueur deelt welke kenmerken hij in de zoektocht onder de loep neemt én hoe hij sollicitanten aan de tand voelt om te kijken of ze over deze eigenschappen beschikken. Als jouw kandidaat slaagt en ook nog bij je bedrijfscultuur past, heb je jouw witte raaf gevonden!

Foto van een digital marketeer achter een laptop.

9. Een SEO-quickscan in minder dan 30 minuten? Zo doe je dat

Een SEO-quickscan kán veel tijd kosten. Maar met de juiste handvatten en structuur, kost het je maar 30 minuten. Het begint al met het klaarzetten van alle tools, zodat je niet hoeft te wachten tot zo’n tool klaar is met het scannen van je website. In dit artikel neemt Junior van Ruiten je minuut tot minuut mee langs alle stappen.

Stopwatch in hand op gele achtergrond bij SEO-quickscan in 30 minuten

10. Behind the scenes: UX-writing voor de corona-apps van de overheid

Hoe kan UX-writing bijdragen aan een positiever gevoel rond een app voor een brede doelgroep, die eigenlijk niemand wil gebruiken? En die óók nog onder een vergrootglas ligt? Dave de Geus werkte mee aan de CoronaCheck-app en deelt in dit artikel de belangrijkste inzichten.

apps UX-writing

Dit was de top 10 van augustus! Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.