Social media

Dit gebeurt er elke 60 seconden online in 2021 [infographic]

0

Het gebruik van internet en social media zit al jaren in een stijgende lijn. We appen, streamen, liken en delen 24 uur per dag en 7 dagen per week. Internet en alle technologie eromheen spelen een grote rol in ons dagelijkse leven. Hoe groot die rol is, laat de onderstaande infographic zien.

Elk jaar verzamelt DOMO feiten en cijfers over onze online activiteiten waarbij de (inmiddels bekende) vraag wordt gesteld: hoeveel data genereren wij online iedere 60 seconden? De resultaten hebben ze gevisualiseerd in de onderstaande infographic.

Verbazingwekkende cijfers

Het blijft ieder jaar verrassend hoeveel bezigheden er online zijn in 1 minuut. Het gebruik blijft stijgen. Zo maakten 3,4 miljard mensen in 2016 gebruik van het wereldwijde web. Vorig jaar was dit gegroeid naar 4,5 miljard en dit jaar staat de teller op 5,2 miljard gebruikers! Samen zijn zij goed voor heel online activiteiten.

Wist je dat YouTube-gebruikers meer dan 694.000 uur aan video’s bekijken in 60 seconden? Of dat op TikTok meer dan 167 miljoen video’s worden bekeken? Of dat er 5,7 miljoen zoekopdrachten in Google worden verricht of dat er aan 856 minuten aan webinars op Zoom plaatsvinden?

Zo’n 6 miljoen internetgebruikers shoppen online en op Facebook worden meer dan 240.000 foto’s gedeeld door gebruikers. Op Instagram zijn dat 65.000 foto’s en op Twitter zelfs 575.000 berichten in 60 seconden. 12 miljoen mensen versturen een iMessage-bericht en gebruikers op Snapchat versturen in 1 minuut zo’n 2 miljoen Snapchats. En op Netflix wordt meer dan 452.000 uur gestreamd aan series en films.

Ben je nieuwsgierig naar de andere feiten en cijfers? Wil je meer weten over hoe bedrijvig we zijn op het wereldwijde web? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.