Social media

Instagram, Twitter, YouTube, TikTok… alle statistieken op een rij [infographic]

0

Wist je dat 16 procent van alle Facebook-profielen een dubbel of nep-account is? En dat Facebook Stories dagelijks zo’n 500 miljoen kijkers trekken?

De onderstaande infographic, ontwikkeld door StatusBrew, toont het gebruik van de populairste socialmediaplatformen op dit moment: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest en TikTok. De cijfers die zij hebben verzameld zijn afkomstig van de genoemde platformen en visueel weergegeven in de afbeelding. Er zitten interessante weetjes tussen.

Facebook

Facebook is op dit moment (nog steeds) het populairste socialmediaplatform. In het derde kwartaal van 2021 had Facebook dagelijks zo’n 2,8 miljard actieve gebruikers. Om deze reden blijft Facebook ook populair onder adverteerders. Als je je advertenties goed instelt, kun je namelijk een enorm bereik genereren.

Let op: Facebook (of tegenwoordig Meta) heeft recent een update uitgevoerd waarbij je verplicht bij je campagnes moet aangeven of deze in een zogeheten ‘speciale categorie’ vallen.

YouTube

Ook YouTube trekt veel gebruikers naar zich toe. Het platform zorgt voor 25 procent van al het mobiele internetverkeer en is de tweede grootste zoekmachine wereldwijd. YouTube is al jaren het populairste platform om video’s te plaatsen en te kijken. Wat voor soort video’s jij als ondernemer kunt maken? In dit artikel vind je 10 effectieve video-formats.

Instagram

Het platform Instagram staat op de vierde plaats van het rijtje van de meest actieve socialmediaplatformen. Dagelijks zijn er zo’n 100 miljoen kijkers die video’s lanceren of live volgen. En het is voor bedrijven interessant om te weten dat 90 procent van de gebruikers minimaal 1 bedrijf of merk volgt op het platform.

De laatste update van Instagram is dat ze de chronologische feed als optie hebben toegevoegd, zodat je minder afhankelijk bent van wat het algoritme je voorschotelt. Benieuwd naar meer recente updates van dit platform? Die vind je hier.

LinkedIn

Ook LinkedIn heeft natuurlijk veel gebruikers: meer dan 800 miljoen actieve gebruikers uit 200 landen en regio’s wereldwijd. Meer dan de helft (60 procent) van de gebruikers is tussen de 25 en 34 jaar. Wekelijks gebruiken 45 miljoen gebruikers het platform om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

En LinkedIn blijft zich, net als alle andere kanalen, doorlopend ontwikkelen. Zo heeft het platform sinds kort de optie voor nieuwsbrieven voor bedrijfspagina’s toegevoegd en kun je een carrière-onderbreking toevoegen aan je werkervaring.

Benieuwd naar alle feiten en cijfers over het gebruik van social media in 2022? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Feiten en cijfers over het gebruik van socialmediaplatformen.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.