Content

10x populair: onmisbare call-to-actions, Duolingo-verslaving & Google Maps-tactieken

0

Wat zijn de beste tijden om te posten op social media? Hoe maak je call-to-actions waar mensen wel op moeten klikken? En waarom zijn mensen verslingerd aan de taal-app Duolingo? Je leest er meer over in de top 10 populairste Frankwatching-artikelen van mei.

1. De beste tijden om te posten op Facebook, Instagram, Twitter & LinkedIn

Altijd een punt van discussie: wat zijn nou de beste tijden om te posten op social media? Sprout Social deed onderzoek. Wist je dat zaterdag de slechtste dag is om iets op Facebook te posten? En dat zondag juist de slechtste dag is voor Instagram? Gebruik de inzichten om je socialmedia-strategie naar een hoger niveau te tillen!

Beste tijden om te posten op Facebook

2. De 3 (geheime) tactieken om Google Maps voor je te laten werken

Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt dagelijks Google Maps in het verkeer. Als zoveel mensen deze publieke kaart gebruiken is het natuurlijk belangrijk dat de informatie die erin staat klopt. Dat voorkomt irritaties en ongemak. Tegelijk liggen er ook kansen. Wat kun je bereiken door de publieke kaart te verrijken? Een duik in de mogelijkheden en kansen voor omgevingsmanagement, communicatie, marketing en sales.

Kaart van een stadswandeling in het centrum van de gemeente Roermond die langs punten gaat die de gemeente graag wil laten zien

Kaart van een stadswandeling in het centrum van de gemeente Roermond die langs punten gaat die de gemeente graag wil laten zien

3. De onmisbare call-to-action in e-mail: zo verleid je de lezer tot een klik

Als je een marketingmail verstuurt, wil je graag dat je lead, prospect of klant iets doet en bepaald gewenst gedrag vertoont. Tenzij het lezen van de content je enige doel is, moeten ze daarvoor wel klikken in je e-mail of op je landingspagina. Met een call-to-action (CTA) probeer je je lezer tot die klik te verleiden. In dit artikel lees je hoe je dat zo effectief mogelijk doet. Waar moet je bijvoorbeeld die CTA plaatsen? En wat voor teksten werken het beste?

CTA

4. Nieuwe EU-wetgeving DSA: belangrijke stap in strijd voor online bescherming

Wetgeving saaie kost? Niet als het ineens grote impact heeft op je (online) leven. En dat is precies het geval bij de Digital Services Act (DSA). Deze Europese wetgeving is bedoeld om burgers en bedrijven online beter te beschermen. En dat is hoog tijd, als je bedenkt dat de huidige wetgeving 20 jaar oud is. Is dit het einde van nepnieuws, ingewikkelde cookiemeldingen, dark patterns en onzichtbare algoritmes?

Iemand die leest over de Digitale Dienstenwet.

5. Onweerstaanbare call-to-actions: laat je inspireren door 5 voorbeelden

Met een scherpe call-to-action (CTA) breng je jouw doelgroep in beweging en zet je ze aan tot actie. Maar hoe maak je zo’n CTA nou écht onweerstaanbaar? Ayla deelt 5 inspirerende voorbeelden van onder andere de politie, Omroep Zwart en Nike.

Call-to-actions voorbeelden.

6. Schud je ingedutte nieuwsbrieflezers wakker met deze 6 tips ⏰

E-mailabonnees zijn gauw verveeld. Lever je luie content die onvoldoende is afgestemd op hun behoeftes? Dan verdwijnen je berichten binnen no time ongeopend in de krochten van hun mailboxen. Zonde, want inactieve abonnees zijn niet alleen gemiste potentiële klanten. Al dat snoozen kan ook een negatieve invloed hebben op je opens en click through rates. 6 tips om je abonnees wakker te schudden!

jonge vrouw slapend op haar laptop in bed ingedutte e-mailmarketing

7. Verslaafd aan Duolingo? Deze neuromarketing-methoden verklaren waarom

Verlies je streak niet! Ben je ook verslaafd aan Duolingo? Deze zeer succesvolle taal-app weet miljoenen gebruikers effectief aan zich te binden. Hoe doet de app dat? Laat je inspireren en verbazen door deze 9 neuromarketing-methodes.

Header met mobiel Duolingo taal app

8. Een personeelshandboek saai? Juist niet! 4 inspirerende voorbeelden

Hoe ziet het personeelshandboek van jouw organisatie eruit? Is dat een document dat je er graag bij pakt, of een draak van een boekwerk? Wat moet erin staan (en wat juist niet?). In dit artikel vind je tips én 4 voorbeelden, waaronder van Blendle.

Een reactie op het artikel: “Wij hebben van het personeelshandboek een microtraining gemaakt. Door bevraging toe te voegen wordt de theorie geborgd en blijft de stof veel langer hangen.”

Personeelshandboek Blendle.

Personeelshandboek Blendle met emoji.

9. Hoe scoor je op Instagram? Engagement-cijfers op een rij [onderzoek]

Hoe zorg je voor veel engagement op Instagram? De een zegt dat je zo veel mogelijk hashtags moet gebruiken in de caption onder je post. De ander zegt ‘juist weinig!’ en ook dat je ze in de eerste reactie moet zetten. Hetzelfde geldt voor het beste tijdstip om te posten, de lengte van je bijschrift, het soort post… In dit artikel lees je hoe het zit volgens onderzoek van HubSpot en Mention.

Gemiddeld engagement ratio versus lengte van caption op Instagram.

10. Het nieuwe zoeken in Google heet multisearch

Google introduceert een nieuwe functie: Google Multisearch. Deze compleet nieuwe manier van zoeken gebruikt zowel tekst als afbeeldingen tegelijkertijd. Wat kun je hiermee als gebruiker en als bedrijf? Dat lees je in dit artikel!

Google

Dit was de top 10 van mei 2022. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.