Content

10x populair: LinkedIn-trends, ChatGPT & tips voor je teksten

0

Ook al zijn de meningen over de tool verdeeld, er is nog veel te ontdekken over de toepassingen (en beperkingen) van ChatGPT. Daarnaast kon je afgelopen maand lezen over LinkedIn-, Analytics- en online trends. Iets gemist? De populairste artikelen vind je terug in de top 10 Frankwatching-artikelen van januari.

1. Gaat ChatGPT zoekmachine Google vervangen? [6x waarom niet]

De ChatGPT-hype is nog niet gaan liggen. En dat roept niet alleen de vraag op of de tool onze baan over neemt, maar ook of ChatGPT zoekmachine Google kan vervangen. Michelle de Zeeuw concludeert dat dit (nog) niet het geval is en legt uit waarom.

ChatGPT of Google

Bron: Iryna Imago / Shutterstock.com

2. De 3 belangrijkste trends voor LinkedIn in 2023

Wat LinkedIn voor ons in petto heeft komend jaar? Eén ding valt op, bedrijven humaniseren. Er is veel aandacht voor de mens in het bedrijf, echte verhalen delen en bouwen aan je eigen communities. Maar ook voor fun! Trudy Pannekeet voorspelt daarbij 3 trends op LinkedIn: de humanisering van bedrijven, een focus op het bouwen van relaties en creativiteit.

humanisering bedrijven LinkedIn

3. Dit zijn dé online trends & ontwikkelingen voor 2023

Wat zijn de belangrijkste trends voor online marketing, communicatie, content en social media? Afgelopen tijd verschenen er veel artikelen over online trends op Frankwatching. Iets gemist? In dit artikel vind je de wrap-up. Handig om op te slaan en te lezen, zodat je weer bij bent.

Online trends 2023 op het gebied van marketing, communicatie, content en social media.

4. 10 manieren om jouw lezer ‘ja’ te laten zeggen

Wist je dat mensen een tekst eerder geloven zodra er een plaatje van een breinscan bij staat? Zelfs als die afbeelding niets met de inhoud van de boodschap? Overigens hoeft het niet altijd een breinscan te zijn. Het kiezen van een kwalitatief goede afbeelding, video of infographic draagt sowieso bij aan de geloofwaardigheid van je tekst, wat weer belangrijk is voor het aanjagen van conversies. Meer tips? In haar artikel deelt Nicol Tadema er nog 9.

hersenen brein beinvloeden

5. Wees als schrijver niet bang voor ChatGPT: zo versla je AI

ChatGPT gaat zoekmachine Google misschien (nog) niet vervangen, maar moeten schrijvers, copywriters en auteurs wel vrezen voor hun baan, nu er binnen luttele seconden volledige teksten uit het taalmodel rollen? Dat valt mee, want ChatGPT heeft geen creativiteit of originaliteit in zichzelf. Hoe je in ons beroep wel met de ontwikkelingen om kunt gaan én jezelf kunt onderscheiden van AI, deelt Edward Hendriks in zijn artikel.

Afbeelding bij artikel over ChatGPT.

6. Analytics-trends in 2023: dit moet je meenemen in je jaarplan

Het stormt in analytics-land. Zowel aan de klant- als bureauzijde hebben gebruikers moeite om de snelle ontwikkelingen bij te benen, merkt Leon Korteweg. Hij start zijn trendartikel dan ook met een advies: hoe aantrekkelijk het ook is om je planning 110% te vullen met facturabel werk, zorg dat je marge inbouwt voor persoonlijke ontwikkeling en maak ruimte om beter te worden in je vak. Toe aan wat overzicht in de analytics-chaos? Leon zet 4 belangrijke ontwikkelingen op een rij. trends 2023

7. 7 handige AI-tools die jouw contentmarketing verrijken

Voor marketeers is AI niet nieuw. Het wordt al tijden gebruikt om klanten en hun online gedrag beter te begrijpen, processen te automatiseren en content te creëren. Op dat laatste zoomt Sander Kalkman in zijn artikel in. Hoe kun je kunstmatige intelligentie benutten in je contentmarketing? In dit artikel deelt hij een aantal tips, AI-tools en toepassingen om je op weg te helpen.AI-tools voor contentmarketing.

8. ChatGPT API: gamechanger voor je bedrijfsprocessen

Wist je dat je met de API-koppeling ChatGPT kunt integreren in bedrijfsprocessen, door het AI-model te koppelen aan eigen data? Op die manier kun je diverse werkzaamheden automatiseren en verbeteren. In dit artikel delen Robert Keus en Vincent van Brakel 10 toepassingen van ChatGPT in bedrijfsprocessen.

Knopen van ChatGPT API aan bedrijfsprocessen.

9. Wat jij kunt leren van de social strategie van Tony’s Chocolonely

Het belangrijkste communicatiekanaal van Tony’s Chocolonely is niet de website, e-mail of social media maar… de reep! De kleur, verpakking en vorm, alles aan de reep vertelt het verhaal van Tony’s. Social media wordt vooral ingezet voor extra zichtbaarheid, het versterken van de merkbeleving, directe relaties met de doelgroep en het in beweging brengen van consumenten. Lotte Veenhof sprak met Tony’s communicatiespecialist Tim de Broekert en deelt de belangrijkste insights uit hun socialmedia-strategie in dit artikel.

Tony's chocolonely bron_ Grzegorz Czapski _ Shutterstock.com

Bron: Grzegorz Czapski / Shutterstock.com

10. Waarom UTM-tags een onmisbaar onderdeel zijn van je marketingstrategie

Om als marketeer inzicht te krijgen in de resultaten van je campagnes, kun je UTM-tags gebruiken. Met deze kleine stukjes code meet je bijvoorbeeld hoeveel website-verkeer een advertentie oplevert. Op basis van die inzichten kun je datagedreven beslissen waar in de toekomst je focus en budget naar uit gaat. Niels Botterblom deelt in dit artikel hoe UTM-tags jou als marketeer verder helpen.

UTM tages marketingstrategie

Dit waren de top 10 artikelen in januari. Wil je de populairste artikelen van andere maanden lezen? Je vindt ze hier.

Bron header-afbeelding (links): Iryna Imago / Shutterstock.com