Content

10x populair: AI-updates van Google, beste tijden voor social media & Gen Z bereiken

0

Wat zijn de beste tijden om te posten op social media? Waarom is inclusief taalgebruik belangrijk op de werkvloer? En welke 22 must-haves maken jouw LinkedIn-profiel onderscheidend? Dit – en meer – vind je in de top 10 bestgelezen Frankwatching-artikelen van de maand mei.

1. De beste tijden om te posten op Instagram, TikTok, LinkedIn, Facebook & Twitter

Wat zijn nu de beste tijdens om te posten op social media? Sprout Social heeft weer haar jaarlijkse onderzoek gedaan en deelt interessante inzichten. Ben je benieuwd welke uitslagen jou verder kunnen helpen? Lees het in dit overzicht.

klok

2. Hoe bereik je Gen Z, de onbereikbare generatie?

Gen Z lijkt immuun te zijn voor traditionele marketinguitingen. Ze zijn lastig te bereiken, dus hoe zorg je ervoor dat je dat wel doet? Krijg in dit artikel tips van iemand die zelf tot deze generatie behoort. Want de eerste les is Gen Z begrijpen.

Gen Z jongeren zitten op een rij met hun smartphones in hun hand

3. 22 must-haves voor een onderscheidend LinkedIn-profiel

Je LinkedIn-account is je persoonlijke visitekaartje. Als mensen je googelen, is dit vaak het eerste wat ze van je tegen komen. Het is dus belangrijk dat je profiel er professioneel uitziet. En dat hij up-to-date blijft. Met deze 22 must-haves maak jij een onderscheidend LinkedIn-profiel!

LinkedIn hoofdkantoor.

4. Inspiratie! 12 voorbeelden van betere out-of-office-mails

Het is toch altijd teleurstellend als je een onpersoonlijke en saaie auto-reply krijgt op de mail die je hebt verstuurd. Voordat je op vakantie gaat is je out-of-office aanzetten vaak iets wat je snel even van je to-do lijstje wil afvinken. Maar je afwezigheidsmelding kan zoveel leuker. Laat je inspireren door deze 12 originelere out-of-office-mails.

Gone fishing bord op deur ter illustratie van out-of-office zijn5. Hoe AI de marketeer anno 2030 nu al ontwricht

Aan de oppervlakte lijkt er niet veel te zien, maar in het marketinglandschap is een hoop veranderd. AI, een begrip wat je dit jaar al vaak hebt gehoord, heeft een stroomversnelling veroorzaakt. Werp in dit artikel een blik op de toekomst van de marketingwereld.

GUI (Graphical User Interface) concept.

6. Zo ontwikkel je een uitgekiende communicatiestrategie [handig canvas]

Ben jij een kleine club met weinig tijd en geld? Maar wil je toch het verschil maken met een uitgekiende en goed werkende communicatiestrategie? Dan wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn, maar tegelijk ook niets missen. Met dit simpele canvas, maak je dat mogelijk.

Eierschalen

Foto: Anna Shvets via Pexels

7. Instagram-update: Stories inplannen, polls plaatsen & meer 

Instagram heeft om de haverklap nieuwe updates. Het is soms lastig bij te houden wat je allemaal kan met het socialmediaplatform. Lees in dit artikel de laatste updates en krijg een kijkje in de voorproefjes die je in de toekomst kan verwachten.

Afbeelding van megafoon met likes ter illustratie van Instagram-nieuws

8. AI-updates van Google: Bard, vernieuwde zoekresultatenpagina & meer

Google presenteerde tijdens het I/O-evenement nieuwe AI-functionaliteiten en producten. Zo wordt Bard verder uitgerold, verandert de zoekresultatenpagina en komen er handige integraties in Google-producten. Dit heef grote invloed op je marketingwerkzaamheden. Lees in dit artikel alle highlights.

Gebouw met het Google-logo erop.

Foto: RYO Alexandre / Shutterstock.com

9. Waarom inclusief taalgebruik op de werkvloer belangrijk is

In Nederland vinden we het belangrijk dat we gelijk behandeld worden. Thuis, op straat, maar ook op het werk. Inclusief taalgebruik speelt hierin een grote rol. Taal is immers een verbindende factor. Lees hier waarom het zo belangrijk is dat ook bij jou op de werkvloer inclusief taalgebruik aanwezig is.

inclusief taalgebruik

10. Google Search Generative Experience: bereid je voor

Eén van de dingen die Google presenteerde op het I/O-event is Search Generative Experience. Zoeken in Google gaat drastisch veranderen. Wat betekent de inzet van AI in de zoekresultatenpagina voor SEO en SEA? Niels neemt je mee in de mogelijke gevolgen.

Google AI op smartphone.

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Dit was de top 10 van mei 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.