Social media

Dit gebeurt er elke 60 seconden online in 2023 [infographic]

0

‘Data Never Sleeps’. Dat doet het inderdaad niet, want wat hebben we wereldwijd weer een hoop gedaan online. Van even je e-mail checken tot de nieuwste artikelen van Frankwatching lezen: het speelt zich allemaal online af. Wat gebeurt er elke 60 seconden?

Jaarlijks plaatsen we aan het einde van het jaar deze jaarlijks terugkerende infographic van DOMO. Zij verzamelen feiten en cijfers over het gebruik van internet, apps en andere online activiteiten. Uiteindelijk laten ze met een infographic zien hoeveel data er online gegenereerd wordt in 60 seconden. En dat is nogal wat. Ik blijf me over de cijfers verbazen, en vraag me stiekem ook wel af welk effect dit allemaal op het milieu heeft.

Wereldwijde internetpopulatie blijft groeien

Niet verrassend: de wereldwijde internetpopulatie blijft maar groeien. Waar in 2013 nog 2,1 miljard mensen gebruikmaakten van het internet, zijn dit er in 2023 al 5,2 miljard. Meer dan verdubbeld in 10 jaar dus. Wat gebeurt er elke 60 seconden wereldwijd online?

Nieuwkomers ChatGPT & Instagram Threads

Een opvallende nieuwkomer dit jaar in de infographic, is ChatGPT. Deze AI-tool kun je ook niet meer negeren: overal hoor je erover. Wereldwijd hebben we dan ook elke minuut van de dag bijna 7000 prompts naar de AI-tool gestuurd!

Nog een nieuwkomer: Instagram Threads. Al vind ik die cijfers stiekem niet helemaal eerlijk, want binnen Europa werd Threads op 14 december pas gelanceerd. In de rest van de wereld werd het op 5 juli 2023 gelanceerd. Sinds die tijd downloaden 3.720 mensen elke minuut van de dag Instagram Threads. En dan is Europa dus nog niet eens meegeteld in dat aantal. Indrukwekkend!

Bekende socialmedia-kanalen

De bekende socialmedia-kanalen als Instagram, X, Facebook, LinkedIn en WhatsApp vind ik het wel waard om nog even kort aandacht aan te besteden. Wat gebeurde er wereldwijd elke minuut van de dag op deze kanalen? Vooral interessant als je de cijfers van vorig jaar ernaast houdt.

  • Instagram-gebruikers stuurden elke minuut 694K reels door via DM’s. Vorig jaar waren de cijfers nog op gedeelde foto’s gebaseerd. Zou dat iets zeggen over de groeiende populariteit van video?
  • Vorig jaar nog Twitter, inmiddels X. Vorig jaar deelden gebruikers 347,2K tweets per minuut, dit jaar 360K. Meer dus, wat ik eerlijk gezegd niet had verwacht met alle kritiek op X.
  • Op Facebook deelden we 4 miljoen posts per minuut.
  • Via LinkedIn werden er elke minuut 6.060 cv’s ingediend.
  • Via WhatsApp delen we elke minuut 41,6 miljoen berichtjes.

Interessant, al die cijfers. Ook voor je eigen marketing. Ben je benieuwd naar de andere feiten en cijfers? Scrol naar beneden om de infographic helemaal te bekijken en klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

infographic domo wereldwijd online internetgebruik per minuut

Bron: DOMO

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.