Social media

Social media: 11 artikelen waarmee jij weer up to date bent

0

Social media: de ontwikkelingen gaan razendsnel. Soms zelfs sneller dan we kunnen volgen. Er ontstaan nieuwe social kanalen. Je doelgroep verplaatst zich. En er komen nieuwe advertentiemogelijkheden. Om helemaal op de hoogte te zijn van de laatste trends en mogelijkheden van social media, organiseerden we vorige week de themaweek ‘social media’. De leukste artikelen zet ik voor jou op een rij.

De visuele revolutie van 2017: dit zijn de trends in beeldtaal

Niet alleen de socialmedia-kanalen ontwikkelen zich snel, ook de ontwikkelingen binnen foto-, video- en bewerkingsapps gaan razendsnel. Afbeeldingen zijn natuurlijk onmisbaar binnen social media, en daarom wil jij goed op de hoogte zijn. In dit artikel neemt Kirsten Jassies je mee in de visuele revolutie van 2017, én zie je de trends in beeldtaal in een handige video.

Zo gebruiken verschillende generaties social media [infographic]

Ben jij er nog niet helemaal over uit welke socialmedia-kanalen je in gaat zetten voor welke doelgroep? Of wil je nog even checken of jij wel het goede kanaal gebruikt? Met deze handige infographic kom je er snel achter. Zit je goed? Dan kun je je verder verdiepen in het juiste kanaal.

Waarom je Instagram Stories moet inzetten voor storytelling

Een halfjaar geleden kwam Instagram met ‘Instagram Stories’. Velen waren nog sceptisch over het overgenomen idee van Snapchat. Maar inmiddels zijn al verschillende merken die slim gebruikmaken van stories. Ze zetten het onder andere in om met storytelling een echt merkverhaal neer te zetten. In dit artikel legt Kim Stolk uit waarom Instagram Stories zo goed werkt voor het delen van verhalen én legt ze uit waar een goed verhaal aan moet voldoen.

5 tips voor jouw aansprekende advertenties op Instagram

Meer over Instagram! Dit keer niet zozeer voor Instagram Stories, maar voor een advertentie op Instagram. Want hoe doe je dat, goed adverteren op Instagram? In deze video geeft Pelpina 5 tips voor aansprekende advertenties op Instagram. Wil jij alle tips liever lezen? Dat kan, hier vind je het bijbehorende artikel.

Accepteer cookies

Adverteren op Facebook: 4 tips waarmee je je doelgroep beter bereikt

Vind jij jouw doelgroep eerder via Facebook dan via Instagram? Omdat je doelgroep bijvoorbeeld ietsje ouder is? Geen probleem! In dit artikel deelt Rob Terstall vier handige tips, waarmee jij je doelgroep beter bereikt met jouw Facebook-advertenties.

Nieuw: zo optimaliseer je je Facebook-campagne met automatische regels

Ben je na de 4 tips voor adverteren op Facebook aan de slag gegaan? Met steeds grotere budgetten, meerdere campagnes of advertenties voor meerdere klanten, kan het lastig zijn om alle resultaten goed bij te houden. Hiervoor heeft Facebook onlangs de perfecte oplossing uitgebracht: ‘automatische regels’. Een nieuwe feature om iedere campagne automatisch te laten bijsturen met de regels die je van tevoren instelt.

3 tips om te starten met recruitment via social media

Social media, en vooral LinkedIn, mag je niet overslaan binnen recruitment. Maar ook Facebook kan geschikt zijn voor bijvoorbeeld een vacature. Maak jij nog geen gebruik van social media voor jouw recruitment-activiteiten? Na het lezen van deze 3 tips, weet jij hoe je hiermee kunt starten.

Nóg meer teasen & 5 andere socialmedia-tips uit de filmindustrie

De filmwereld is ontzettend goed in het teasen van hun product. Een van de manier waarop de filmwereld dit doet, kan elke marketeer en communicatieprofessional wel iets van leren. Je kunt bijvoorbeeld volgers vooral nieuwsgierig maken door ze langzamerhand steeds meer informatie te geven. Op die manier maak je uiteindelijk ambassadeurs van je volgers. Meer slimme tips uit de filmindustrie geeft Pascal van Eijndhoven in dit artikel.

Maak van je medewerkers ambassadeurs in je contentstrategie

De content van je organisatie wordt verspreid via artikelen op de eigen site, externe media en uiteraard via jouw social kanalen. Maar ook medewerkers hebben hier een rol in of kunnen hier een rol in gaan spelen. Het betrekken van je medewerkers bij het verspreiden van content heet employee advocacy. Je leest er alles over in dit artikel.

Social selling: zo gebruik je al jouw socialmedia-profielen optimaal

Ga jij gebruikmaken van employee advocacy of ga je zelf aan de slag met social selling voor jouw organisatie? Om succesvol te zijn met social selling, is het belangrijk om te begrijpen hoe je de verschillende kanalen inzet en hoe ze kunnen samenwerken. In dit artikel lees je alles over het ideale profiel en de juiste inzet van LinkedIn, Twitter, Instagram & Facebook.

Je publiek wil authentiek: wat je als merk goed & fout kunt doen [onderzoek]

Tot slot is het natuurlijk een kwestie van doén: het inzetten van social media voor jouw merk. Maar… doe het wel goed. De 6 tips die je in dit artikel vindt, vertellen hoe je het goed kunt doen. Lees ook de dingen die je juist fout kunt doen, je hoeft tenslotte niet het wiel opnieuw uit te vinden.

Hopelijk heb jij na het lezen van dit artikel ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met social media voor jouw organisatie, of sta je op het punt om je social activiteiten te verbeteren. Mis je nog nuttige tips? Laat het weten in een reactie.

Afbeeldingen met dank aan 123RF.